Davutoğlu'ndan o saldırıya kınama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta iki HÜDA PAR'lıların öldürülmesiyle ilgili 'birer birer maskeleri düşüyor' dedi.

Davutoğlu'ndan o saldırıya kınama
Davutoğlu'ndan o saldırıya kınama
GİRİŞ 29.05.2015 19:24 GÜNCELLEME 30.05.2015 09:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. Davutoğlu Şırnak'da HDP'liler tarafından HÜDAPAR'lılara yapılan ve 2 kişinin öldüğü saldırıyı kınadı. 

Şırnak'ın İdil ilçesinde iki HÜDA PAR'lının öldürülmesiyle ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birer birer maskeleri düşüyor" dedi, "Peki dönüp HDP'ye 'Seçime giriyorsan silahla ne işin var?' diye sormak gerekmez mi?" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun Şırnak'ın İdil ilçesine Kozluca köyünde, HDP'liler tarafından HÜDAPAR'lılara yapılan saldırı ve iki HÜDA PAR'lının öldürülmesini partisinin Kayseri mitinginde değerlendirdi. "Birer birer maskeleri düşüyor" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"HDP, hani Kadıköy'de, Şişli'de cici çocuk oyununa giren bu Demirtaş, var ya, bakın şimdi, biraz önce haber geldi, Şırnak'ta uzun namlulu silahlarla başka bir partinin taraftarlarını taradılar, iki kişi vefat etti. Şimdi HDP'ye sormak vakti değil mi? AK Parti'nin milletvekili Burhan Kayatürk'e Van'da saldırırsınız, Siirt'te milletvekili adayımız Yasin Aktay'a saldırırsınız, Erzurum'da Abdurrahim Fırat'a saldırırsınız. Bizim kardeşlerimizi, Siirt'te mitinge geldi diye kızlarımızı, bacılarımızı darp etmeye kalkarsınız. Başka partilere saldırırsınız. Peki nerede, bir kınama gördünüz mü? Diğer partilerden ses çıkıyor mu? Hayır. Çünkü hepsi işbirlikçi. MHP'den bir kınama duydunuz mu? CHP'den bir kınama duydunuz mu?"

"SANDIKLARA BASKI YAPMAYA ÇALIŞANLARA NİYE SESLERİ ÇIKMIYOR?"

200 aydının "HDP'ye oy verin" diyerek destek beyanında bulunduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Peki dönüp HDP'ye 'Seçime giriyorsan silahla ne işin var?' diye sormak gerekmez mi? Soruyorlar mı? Dönüp AK Parti'ye soruyorlar, güya otoriterleşiyormuşuz. Peki, terörün gölgesinde millete baskı yaparak, sandıklara baskı yapmaya çalışan, demokrasiyi kirletmeye çalışanlara niye sesleri çıkmıyor? Niye biliyor musunuz? Çünkü o yolla AK Parti'yi durduracaklarını zannediyorlar. Eğer HDP barajı geçerse AK Parti'nin oyları düşer diye düşünüyorlar. Bunu MHP de istiyor, CHP de ama biz başkasının barajına bakmayız. Biz, milletin gönlüne bakarız. Şimdi bunlara inşallah en net cevabı sandıkta verecek miyiz?"

Davutoğlu miting alanında kendisini dinleyenlere "Şiddet yanlılarına, bu vandallara bir ders vermeye var mısınız" diye sordu. 

YORUMLAR 3
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sılhonun kıblesi vatikandır uyanın ey kürt kardeşlerim
    Cevapla
  • ylyn 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahina kurban
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Milli Görüşün Kahraman Lideri, Cennet Mekan Mücahit ERBAKAN aşkına.! Büyük Türkiye sevdası ile yanıp tutuşan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Takvalı Namazlı İmanlı kardeşlerimiz olduğu sürece PAYİTAHT İSTANBUL ile de HALİFELİK kaldığı yerden Evladı OSMANLI Uzun Adam, Ustalar ustası Liderler Lideri Recep Tayyip Erdoğan ile devam eder !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim