Yalçın Akdoğan: Devlet aciz değil

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Devlet aciz değil, bunlar dağda devleti dize getiremediler, şehirde mi dize getirecekler?" dedi.

Yalçın Akdoğan: Devlet aciz değil
Yalçın Akdoğan: Devlet aciz değil
GİRİŞ 30.05.2015 03:25 GÜNCELLEME 30.05.2015 04:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Devlet aciz değil, bunlar dağda devleti dize getiremediler, şehirde mi dize getirecekler? Tehdit ve şantaj üzerine 'Ben insanlara şöyle yaparım, isyan çıkartırım, sokağa çıkartırım, alternatif parlamento kurarım, devleti tanımam' gibi böyle bir yaklaşım içerisinde girmek zaten demokrasiye inanmamaktır. Şimdi bunu fazlasıyla yapıyorlar" dedi.

Akdoğan, Kanal 24'te yayınlanan programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Bazılarının "Bunlarla görüşüyordunuz" dediğini aktaran Akdoğan, "Biz onlarla terör son bulsun diye görüştük" ifadesini kullandı.  

Akdoğan, yol kesme, adam kaçırma gibi olayların Çözüm Süreci'ni zehirlediğine, devletin buna asla müsamaha göstermeyeceğine işaret etti.  

KCK gibi alternatif otorite kurma çabalarına karşı İç Güvenlik Paketi'ni çıkardıklarına dikkati çeken Akdoğan, "Devlet, meselenin üzerine gidiyor. Buna Türk milleti de izin vermez, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti de bu tür şeylere izin vermez. Bunları da birbirine karıştırmamak lazım" değerlendirmesinde bulundu.   

HDP'nin barajı geçememesi durumuyla ilgili soru üzerine Akdoğan, "Devlet aciz değil, bunlar dağda devleti dize getiremediler, şehirde mi dize getirecekler? Bu bir kere demokrasiye inanmamaktır. Tehdit ve şantaj üzerine 'Ben insanlara şöyle yaparım, isyan çıkartırım, sokağa çıkartırım, alternatif parlamento kurarım, devleti tanımam' gibi böyle bir yaklaşım içerisinde girmek zaten demokrasiye inanmamaktır. Şimdi bunu fazlasıyla yapıyorlar. Devleti böyle bir şantaja bağlamak, 'Ben geçmezsem şöyle olur, böyle olur' devlet bunlara pabuç bırakmaz, kusura bakmasınlar. Kobani olaylarında gördük, olan gariban insanlara oluyor" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet aciz ve çaresiz artık tsk arbesini bile arayacak hallere geldik b o porojesi bize ulaşmış şimdi elinizi başınızın arasına koyun iiiii düşünün felaket yanı başımızda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor