MHP'den istifa eden isimden kritik uyarılar!

21. Dönem Antalya Milletvekili Kemal Çelik, MHP'den istifa etti. Çelik, istikrar ve güven için AK Parti'yi destekleyeceğini ima etti.

MHP'den istifa eden isimden kritik uyarılar!
MHP'den istifa eden isimden kritik uyarılar!
GİRİŞ 02.06.2015 17:04 GÜNCELLEME 02.06.2015 17:43
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Eski Emniyet Genel Müdürü ve Doğru Yol Partisi 21. Dönem Antalya Milletvekili son olarak da MHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Kemal Çelik, partisinden istifa etti. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, tarihi boyunca zorluklarla karşılaştığını ve her dönem, dışarıdan yönlendirme teşebbüslerine maruz kaldığını ifade etti.

BÜYÜK OYUNLARI BOZMAK İÇİN...

Kendisi gibi memleket sevdalılarının böylesi durumları kabul etmediğini vurgulayan Çelik, bu oyunları bozmak için, her dönemde ellerinden gelen çabayı gösterdiklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin bugün "bir temizlenme süreci geçirdiğini" savunan Çelik, ancak bu sürecin henüz tamamlanmadığını kaydetti. Devlet içinde, devlet ve harici odakların hizmetinde yapıların ülke için açık tehdit olduğuna işaret eden Çelik, açıklamasında, "Bu tehdidin ne kadar cüretkar olabileceğini yakın geçmişimiz bizlere gösterdi" ifadesini kullandı.

MHP TEHDİTLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR, İSTİFA EDİYORUM

Memleket hassasiyetinin en dorukta olması gereken MHP'de bile günlük siyasi kazanım beklentileri uğruna, bu tehdidin görmezden gelindiğine değinen Çelik, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye, millet iradesinin hakim kılınmasıyla dış ve paralel yapıların yönlendirmesine girmek noktasında bir yol ayrımındadır. Emniyet Genel Müdürlüğü, valilik, milletvekilliği görevlerini yapmış ve milliyetçi hassasiyeti yaşantısının tümüne hakim bir yurttaş olarak, bu önemli yol ayrımının fotoğrafını kolaylıkla çekebiliyorum.

DEVLETİN İSTİKRARA İHTİYACI VAR

Temiz bir devlet idaresi için, yönetimde istikrara olan ihtiyacı görmemek mümkün değildir. Benim için açık bu durumu, parti terbiyemin gereği olarak, kamusal ölçekte ifade edebilmem pek mümkün değildi. Bu nedenle yüreğimde memleket sevdası ve Milliyetçi Hareketin idealleri esas kalmak kaydıyla bu kurumsal üyelikten istifa ettiğimin bilgisini paylaşırım. İfade etmeye çalıştığım durumun, tüm ülke sevdalısı yüreklerce bilinmesini bir gereklilik olarak görüyor ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum."

İSTİFA ETMEM FARKLI YORUMLANABİLİR

Çelik, genel seçimlerin hemen öncesinde partisinden istifa etmesinin çeşitli şekillerde yorumlanabileceğinin altını çizerek, herhangi bir siyasi parti ile temasının bulunmadığını açıkladı.

Memleket işlerinde bütüncül düşünme terbiyesinin bir sonucu olarak, vicdanen hissettiği sorumluluğu yerine getirdiğini ifade eden Çelik, kişisel bir düşünce içinde bulunmadığının en açık göstergesinin, istifasını bugün açıklıyor olması olduğunu savundu.

EKONOMİ VE GÜVENLİK KONULAR İÇİN...

Ülke sevgisinin, ülke gerçeklerini iyi okumaktan geçeceğini belirten Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gönlümün sahibi olan milliyetçi kardeşlerimin, onlardan değil ama kurumsal kimlikten, zorunlu gördüğüm bir memleket hassasiyeti için ayrılıyor olmamı, doğru değerlendireceklerine inanıyorum. Ülkem için bir kez daha en iyi olduğunu düşündüğümü yapıyor olmanın huzuruyla sizlere saygı ve sevgilerimi sunar, 7 Haziran 2015 seçimlerinde vatandaşlarımızın dikkatli davranmaları gerektiği yönündeki açık kanaatimi, özellikle ekonomi ve güvenlik konularındaki istikrara olan ihtiyaç nedeniyle paylaşırım."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 108
  • Ülkücü 8 yıl önce Şikayet Et
    en doğrusunu yaptı bahçeliden ne beklionuz siz o tam bir ülkücü artık mhp yoq barajıda gecemiyecek bahcelinin allah belasını versin
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen ülkücü olamamışsın devrin adamısın demek memleketin başındaki asıl tehlike AKP nin olduğunu anlayamayacak kadar gözün kör olmuş seçimden sonra AKP sana bir koltuk verir o koltukta oturursun ülkücü koltuk sevdalısı değil ülke sevdalısındır
    Cevapla
  • Gengiz Kaan 8 yıl önce Şikayet Et
    Partinin gösterdigi adayi sorgulamaksisizin desliyoruz, ama bizim davamizdir. Neyin istikrar, neyin istikrarsizilik geticegine muhakeme karar eyleti bizdedir. Geçmiste oldugu gibi gelecekte de, sahsi menfaat için dava trenine binip inenler kendi akil ve telkinleri kendilerine saklasinlar! Bizim AKP'yide MHP'yi muhakeme etmet için sahsiyetsiz kisilerin aklina ihtiyacimiz yoktur...
    Cevapla
  • Serikli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kisi millet vekili adayi olamadigi icin istifa etmistir. Acaba akp ye yaranarak acaba oradan bi teklif gelirmi diye soylemlerde bulunmus..yazik cok yazik. Antalya senin niye istifa ettigini cok iyi biliyor sayin celik.
    Cevapla
  • Unal 8 yıl önce Şikayet Et
    Kemal bey milliyetçi hassasiyetleri olan geleneğe sahip olduğunu vurgulamış güzel yalniz gittiği parti milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyleyen bir parti ..,..,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi