Gökçek: Sonuçlarda yüzde 3 hile var!

Melih Gökçek, seçimlerde minimum yüzde 3 hile olduğuna ve buna yüzde 100 inandığını söyledi.

Gökçek: Sonuçlarda yüzde 3 hile var!
Gökçek: Sonuçlarda yüzde 3 hile var!
GİRİŞ 09.06.2015 19:25 GÜNCELLEME 09.06.2015 19:35
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerde minimum yüzde 3 hile olduğuna yüzde 100 inandığını belirterek, "99 değil. En az Türkiye genelinde yüzde 3 hile oldu. Güneydoğu'da demokratik seçim yapılmadı baskı seçimi yapıldı. Dolayısıyla neticelerin kesinlikle dünyada demokratik olduğu söylenemez" dedi.

Gökçek, AK Parti Genel Merkezinden ayrılışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşüp görüşmediğini ilişkin soru üzerine Gökçek, böyle bir görüşmenin olmadığını bildirdi.

ARINÇ'A YÖNELİK HİÇ BİR ŞEY YAZMADIM

Bir gazetecinin "Son dönemde Sayın Başbakan Yardımcısı ile ilgili attığınız tweetler tartışılmaya başlandı, Sayın Arınç'a yönelik attığınız tweetler, dün de bir tweet attınız" şeklindeki sözleri üzerine Gökçek, "Hayır ben Arınç'a yönelik bir tweet atmadım. Onu okurken yanlış okuyorsunuz, iyi okuyun. Ben, Arınç'a yönelik hiçbir şey atmadım. Dün de atmadım dünkü tweetimi okumadınız mı? Twitter'daki bazı bana laf atanlara attım. İyi okuyun, dikkatli okursanız anlarsınız" dedi.

MİNİMUM YÜZDE 3 HİLE VAR

Seçim sonuçlarını değerlendirmesinin istenmesi üzerine ise "Milletimizin takdiri, bir şey diyemeyiz" ifadesini kullanan Gökçek, "Ama ben seçimlerde minimum yüzde 3 hile olduğuna yüzde 100 inanıyorum, 99 değil. En az Türkiye genelinde yüzde 3 hile oldu. Güneydoğu'da demokratik seçim yapılmadı, baskı seçimi yapıldı. Dolayısıyla neticelerin kesinlikle dünyada demokratik olduğu söylenemez" diye konuştu.

İnternet ve gazetelerde seçim günü toplu oy kullanan bir vatandaşın fotoğrafının yayıldığını anımsatan Gökçek, şunları söyledi.

"Toplu olarak oyu attıktan sonra HDP'li bunu da övünç vesilesiyle Facebook'a koyuyor ve kimsenin 'gıkı' çıkmıyor doğru dürüst. Malum medya dediğimiz medyada bir tek bunun haberi çıkıyor mu? Bu demokrasi mi, medyacılık mı, bu basıncılık mı? Yok böyle bir şey, hilenin daniskası var. Girin internette zorbalıkla ilgili sayısız video dolaşıyor şu anda, onlara bakalım. Demek ki demokratik bir seçim olmadı, demokratik seçim olmayınca da sonucu da demokratik olmaz. AK Parti'nin oyu kesinlikle 41 değil. Ben kesinlikle Türkiye genelindeki Doğu ve Güneydoğuyu üst üste koyduğunuz zaman AK Parti'nin oylarının yüzde 46'lar civarında yüzdüğüne adım gibi eminim."

YORUMLAR 68
  • feta 8 yıl önce Şikayet Et
    Hile yaptırma. Senin güvenlik görevlin yok mu? Nerde devlet?
    Cevapla
  • baba 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer MHP.chp.bdp den oylar çalındı diye hiç ses çıkmıyor değil mi çünkü istedikleri oldu?
    Cevapla
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Silahlı tehdit hakim oldu. tedbir alınmadığı takdirde AK Parti doğudan vekil çıkaramıyacağın işaretidir.
    Cevapla
  • bir kürt olarak 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim oralarda özelikle sağcı kürtler bu seçimde oylarını istekleri doğrusunda kullanamadı tabi ki bunda suçlu da ak partidir seçim güvenliğini sağlayamadıkları için gerçek sonuçlar olsa şuan ak parti yüzde 45 oy almıştı
    Cevapla
  • kamil 8 yıl önce Şikayet Et
    sandıkların güvenliği sağlanamıyorsa , doğuda geçersiz oy çıkmıyorsa bir kişi listede bulunanların hepsinin oyunu kullanıyorsa seçim yapmanın bi anlamı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?