İmralı Heyeti'nden flaş açıklama!

Sırrı Süreyya Önder, "Heyet adaya gittiği gün Öcalan silahsızlanma çağrısı yapar" dedi.

İmralı Heyeti'nden flaş açıklama!
İmralı Heyeti'nden flaş açıklama!
GİRİŞ 12.06.2015 12:56 GÜNCELLEME 12.06.2015 12:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken ve Pervin Buldan, Meclis'te çözüm sürecinin bulunduğu noktaya ilişkin basın açıklaması yaptılar.

Sırrı Süreyya Önder yaklaşık 2 ay önce sürecin dondurulduğunu ve bir an önce kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini belirtti.

İmralı Heyeti, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı'na İmralı'ya gitmek için bir başvuru yapmıştı. Ki heyet, son olarak 5 Nisan'da İmralı Adası'na gitmiş, Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.

Sırrı Süreyya Önder, yeni bir başvuru yaptıklarını ve bir an önce bu başvuruya yanıt verilerek İmralı'ya gitmeleri gerektiğini belirtti.

Önder, süreç için "Bu bizim milli meselemizdir, bundan daha kıymetli daha büyük bir meselemiz yoktur" ifadelerini kullandı. Süreç dondurulmadan önce belli konularda mutabakata varıldığını söyleyen Önder, o noktalardan birisinin de izleme heyeti olduğunu belirtti. 

Önder, Öcalan'ın İzlemeye Heyeti'nin İmralı Adası'na gittiği gün kongre içinKandil'e çağrıda bulunacağını ve talimat vereceğini ifade etti. Önder, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin yüzde 13'lük oy oranının kalıcı ateşkesin bir teminatı olduğunu ancak bu çağrının Öcalan'dan geleceğini belirtti.

YORUMLAR 11
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    kanunlar doğudada uygulansa ,silah bırakmaya etkisi olur,mesala İstanbul gibi bir şehirde bir kişi evinde yada üstünde ruhsatsız silah oldumu,ağır bir ceza alıyor,hapis yatıyor,silaha el konuyor. doğuda bu pek yok,nerdeyse her evde 1-2 ruhsatsız silah var ve yine üstünde ruhsatsız silah taşıyan çoğunlukta. polis ve jandarma doğuda sıkı bir kontrol yapıp,evlerden ve kişilere yaptığı aramalardan bu silahları toplasa,kanunda bu silahları bulunduran ve taşıyana gerekli cezayı verse,doğu biraz adam olur. heee memlekette kanun varmış derler.
    Cevapla
  • Uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylediğini artık herkes biliyor.Silah bırakma ancak seçim öncesi yapılmalıydı!!!Bundan sonra silah bırakmanın hiç bir hükmü ve anlamı yoktur.
    Cevapla
  • Batmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ermeniler yalan konusuyor silah zoruyla aldiklari oylarin projesini kuracak dagdakiler daha dun cözum söreci bitti dediler bunlarin derdi apoyla görusup yapacaklari plan ben bir Kurt olara
    Cevapla
  • akp 8 yıl önce Şikayet Et
    besle gargayı oysun gözünü
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya her gün bu heriflri görmekten bıktık ya.%13 le yaptıkları gürültü uzaydan duyuluyor.Yeter ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı