Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklamalar

Bülent Arınç seçim sonrası yapılan ilk bakanlar kurulu sonrası açıklamalarda bulunuyor

GİRİŞ 15.06.2015 19:28 GÜNCELLEME 15.06.2015 20:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Seçimlerden sonra ilk kez toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç toplantı sonrası açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PM öncesi açıklamalarına değinen Arınç "Ben dikkatle açıklamasını okudum, siyasi değerlendirmeler yapıyor, bunların hepsine saygı duyabiliriz. Ama çok büyük bir eksiklik tespit ettim. Bir ana muhalefet partisi lideri böyle kapsamlı bir konuşma yaptığı zaman nasıl oluyor da çözüm süreciyle ilgili bir cümleyi sarf etmiyor" dedi.

Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

Önemli bir konuyu öncelikle görüştük. Suriye sınırındaki son gelişmelerle ilgili sunum yapıldı. Bunun askeri yönünden açıklaması Genelkurmay Başkanımızın, Kara Kuvvetleri Komutanımızın, Haraket Başkanımızın, bir sunum olarak gerçekleştirildi. 

İkinci konumuz seçim sonrası güvenlik değerlendirmesiydi. Bir diğer konumuz seçim sonrasında ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesiydi. 

TMO BUĞDAY ALIM FİYATLARI 

Bu yıl için Anadolu kırmızı sert buğdayının alım fiyatı ton başına 862 TL. Diğer desteklerle beraber çifçimizin eline ton başına 989 TL geçecek. 

SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE GÖÇ
 
Alınan önlemler var, icra edilen faaliyetler var. Son gelişme bildiğiniz gibi PYD, YPG ve diğer bazı unsurların bölgedeki Arap ve Türkmenlere yönelik bir göç dalgası meydan getirme arzusu var. Kısmen DAEŞ işin içine giriyor. 

Suriye'de kaos ortamı var, trajedi yaşanıyor. Bu kaosun sebebi Suriye'deki eli kanlı yönetim. 

Olası bir göç dalgası durumunda sınır güvenliği için askeri tedbirler masaya yatırıldı. 

Eğit donat konusunda işbirliği söz konusu ancak bunun ne denli sorunun çözümüne katkı sağladığı ortada. 

BM'ye durumu anlatan kapsamlı bir mektup yazıldı. 

Yardım isteyenlere kapılarımızı kapatamayız. Türkiye 5 yıldan beri bu insanların ihtiyaçlarını karşılıyor. Türkiye'de 1 milyon 600 bin Suriyeli sığınmacı var. Son rakamı bilmiyorum.  Son birkaç günde 16-17 bin kişiyi kabul ettik. 

KOALİSYON SENARYOLARI

Başbakan, kırmızı çizgiler taşımayan açıklamalar yaptı. Başbakanımızın açıklamalarına ilave edilecek bir husus yoktur. 

Partilerin genel başkanlarının yaptığı açıklamalara itibar ederiz.  

Başbakanımız AK Parti Genel Başkanı olarak öteki partilerin genel başkanları ile samimi, dürüst görüşmeler yapacak.

Siyasetçilerde onunla, bununla beraber olmam anlayışı doğru bir anlayış değildir.  "Benim kırmızı çizgilerim var" denilmesi asla doğru değildir. 

(Kılıçdaroğlu'nun açıklaması) Ben dikkatle açıklamasını okudum, siyasi değerlendirmeler yapıyor, bunların hepsine saygı duyabiliriz. Ama çok büyük bir eksiklik tespit ettim. Bir ana muhalefet partisi lideri böyle kapsamlı bir konuşma yaptığı zaman nasıl oluyor da çözüm süreciyle ilgili bir cümleyi sarf etmiyor.  

Herhangi bir partiyle temas oldu mu?

AK Parti, CHP diğer partiler arasında bir görüşme olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Baykal ile görüşmesi herkes tarafında biliniyor. 

ABDULLAH GÜL İLE 12 YIL KİTABI

Bugün gündemimizde yoktu. Kitabı okumam mümkün değil. Bugün çıkmış olmalı. Taraflara sormak gerekir. Bu konuda bir şey söylemeyeceğim. 

Her fırsat bulduğumda onu ziyaret etmek isterim.

YORUMLAR 5
  • Erhan Ac 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir yol denenmeden milletin gözünün içine baka baka doğrudan seçim istenecek değil ya hükümet için uğraştık fakat olmadı denip seçime gidilecek, olması gerekende bu...çünkü tüm parti liderleri şu konuyu iyi biliyorlar. Koalisyonu bir şekilde kurarsınız fakat ya yürütülmesi koaliyon hükümetlerinin yürütülmesi konusunda Türkiye'de çok ciddi sıkıntılar var...
    Cevapla
  • Kuzey 8 yıl önce Şikayet Et
    arınç hangi sıfatla açıklama yapıyor ?
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Açılım diye HDP yide MHP yide fırlattınız iktidardan düştünüz hala açılım açalım diyosunuz. Brakın akıllanmayı birde Kılıçdaroğluna baskı yapıyosunuz. Ben söyleyeyim Kılıçdaroğlunun neden açılım konusunda konuşmadığını. Sizin gibi diğer partileri yükseltip tepe taklak olmak istemiyor. Akıllı oynuyor adam sizin gibi hala bodoslama değil.
    Cevapla
  • ibilgili 8 yıl önce Şikayet Et
    eksiklik ne hdp ile koalisyon kurup doğuda kürt devleti kurdurup halledecek işi Yahudi lobisi böyle istiyor onların ifadeleri
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu 60 model siyasi partilerle mümkün değil mahalle bile yönetemezsin koalisyona giren partiler bitecek MHP bu tutumlarıyla sonu sp gibi untulmak olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...