Günay'ın soruşturma dosyası TBMM'de

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay hakkında hazırlanan Soruşturma Dosyası Meclis'e geldi.

Günay'ın soruşturma dosyası TBMM'de
Günay'ın soruşturma dosyası TBMM'de
GİRİŞ 18.06.2015 12:49 GÜNCELLEME 18.06.2015 13:09

Dosya, Günay'ın bakanlığı döneminde Teftiş Kurulu'nun 10 Eylül 2014 tarihli raporuna dayanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik imzasıyla gönderilen dosyada, Günay hakkında "Bakanlık idarelerinin yabancı ülkelerdeki kuruluşlarının mal ve hizmet alımı ile yapım işleri"nde sorumluluğu  olduğu yönünde Teftiş Kurulu raporu yer alıyor.   

Ertuğrul Günay, AA muhabirinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlarken, hakkındaki soruşturmadan haberi olmadığını bildirdi. 

Bakanlık görevi süresi içinde gerek içeride gerek dışarıda kamu yararını dikkatle gözettiğini belirten Günay,  şunları söyledi:

"Dönemimde bakanlığımın bütün birimleri eski dönemlere göre daha yüksek gelir elde etti, son derece verimli işler yapıldı. Yurtdışı tanıtım ihalelerinde komisyonlar ve giderler ciddi biçimde indirime tabi tutuldu. Bakanlığım dönemimde yaptığım her türlü işin hesabını vermekten ve bunları kamuoyuyla paylaşmaktan onur duyarım."

25. Dönem'in  ilk gündemi olabilir 

Günay hakkındaki soruşturma dosyası, 25. Dönem parlamentosunun ele alacağı ilk işlerden biri olacak. Meclis soruşturması, İçtüzük uyarınca, hükümsüz sayılmıyor.  Ertuğrul Günay, hakkında SoruşturmaDosyası'nın Meclis'e geldiği bilgisi, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilleri yemin ettikten sonraki birleşimlerde okunacak, milletvekillerinin bilgisine sunulduktan sonra da inceleme açılıp açılmayacağı belirlenecek.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde