"Bölgeyi yeniden dizayn ediyorlar!"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'Bölgemizde ne tür oyunlar oynandığını görüyoruz. Bölgeyi yeniden nasıl dizayn edebiliriz çabası var' dedi.

"Bölgeyi yeniden dizayn ediyorlar!"
"Bölgeyi yeniden dizayn ediyorlar!"
GİRİŞ 19.06.2015 06:10 GÜNCELLEME 19.06.2015 08:04
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Akdoğan, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Bizim petrol kuyularımız yok, altın madenlerimiz, doğalgaz rezervlerimiz yok ama vicdanımız var. 2 milyon Suriyeli insana kucağımızı açtık. En son olaylarda 20 binden fazla insan Tel Abyad’dan geldi. Bölgemizde ne tür oyunlar oynandığını görüyoruz. Bir küresel siyaset mühendisliği yapılıyor. Bir takım bahaneler ileri sürülüp bölgeyi yeniden nasıl dizayn edebiliriz çabası var" diye konuştu.

"ULUSAL GÜVENLİK AÇISINDAN BAKARIZ"

Türkiye’nin bu meselelere siyasi değil, öncelikle insani perspektifle baktığını dile getiren Akdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye, siyasi hesap yapmaz, mazluma kimliğini sormaz. Arap mısın, Türkmen misin, Kürt müsün, Ezidi misin… Biz mazluma, mağdura kucağımızı açarız ve sahip çıkarız. Bu insanlık vazifesidir. Vicdani bir vazifedir, ahlaki bir vazifedir. Biz mazlumu kucaklarız kimliğini sormadan. Zalime de kimliğini sormadan karşı çıkarız. İsterse Müslüman olsun… Kim olursa olsun. Zulmeden kim varsa onun karşısına dikiliriz"

Türkiye sınırlarında yaşanan hadiselere ulusal güvenlik boyutuyla da baktıklarını ifade eden Akdoğan, "Ulusal menfaatlerimiz açısından da bakarız. Dışarıda birileri bir takım senaryolar peşinden koşuyorsa Türkiye bu açıdan da yaşananları iyi değerlendirmek durumundadır ve bu değerlendirmeleri yapmaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye’nin "büyük bir ateş çemberi"nin içinden geçtiğine dikkati çeken Akdoğan, "Burada istikrar abidesi bir Türkiye var dim dik ayakta. Bunu korumamız gerekiyor. Mazlumların sığınağı olan bir istikrar ve güven adası var. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Sadece kendimiz için değil, bütün bölge halkları için Türkiye’nin güven ve istikrarını koruması çok büyük önem taşıyor" dedi.

"VAZİFEDEN KAÇILMAZ"

Bütün bu çalkantılar içinde Türkiye’nin seçimden çıktığını hatırlatan Akdoğan, "Allah’ın takdiri milletin tercihi başımız gözümüz üzerinedir. Bu sonuçları AK Parti her zaman değerlendirmiştir, değerlendirmektedir" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • dedo 8 yıl önce Şikayet Et
    dolma bahcede çay içersen öyle olur
    Cevapla
  • orhan3755 8 yıl önce Şikayet Et
    bunları sokaktaki vatandaşda biliyor ama sizler sadece seyredip olaylara sonradan yorum yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • anlayamadım 8 yıl önce Şikayet Et
    biz merkez ülke değil miydik?
    Cevapla
  • berduş 8 yıl önce Şikayet Et
    yaw zaten biliyoz.yüz yıllardan beri aynı oyun oynanıyor.çözüm üretmek için ordasınız.benim evde konuştuğumu sen kürsüde konuşuyorsun.
    Cevapla
  • izzeddin muradoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak Partinin gücünün zayıflatılmasından sonra dört koldan içerden ve dışardan saldırılar başladı, şunu bilelim ki Türkiye tek parti iktidarlarında daima ilerlemiş kalkınmıştır, koalisyonların hepside felakele sonuçlanmıştır, çocukları olanlar gelecek nesillerin güçlü Türkiye de yaşaması ancak tek parti iktidarıyla mümkündür çünkü siyasi tarihimiz böyle diyor
    Cevapla
  • vatandaş. 8 yıl önce Şikayet Et
    bu can alıcı sorunlar 13 yıldır hükümette olan ak parti zamanında oldu....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim