Ak Parti İsmet Yılmaz kimdir?

İsmet Yılmaz kimdir? Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde, AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz dedi

Ak Parti İsmet Yılmaz kimdir?
Ak Parti İsmet Yılmaz kimdir?
GİRİŞ 02.07.2015 09:18 GÜNCELLEME 02.07.2015 09:18

İsmet Yılmaz kimdir ? Ak Parti'nin adayı Yılmaz oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu 2 gündür süren trafiğin ardından partisinin Meclis Başkanı adayını açıkladı. Ak Parti Başkanlık seçimlerinde İsmet Yılmaz temsil edecek.

İBRE AVCI'DAN YANAYDI

Siyaset kulislerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bir numralı aday olarak geçtiği konuşuluyordu. Hatta Nabi Avcı'nın dünkü iftar programını iptal edip Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesi bomba etkisi yaratmış ve aday kesinleşti yorumları yapılmıştı. Ancak Meclis Başkanı adayının İsmet Yılmaz olduğu öğrenildi.

DÜN NELER OLDU?

Meclis Başkanlığı seçiminde gözlerin çevrildiği AK Parti dün büyük bir hareketliliğe sahne oldu. Davutoğlu, öğleden sonra partisinin Marmara ve Karadeniz bölgelerinden milletvekilleriyle iki grup halinde görüştü. Davutoğlu, milletvekillerinden Meclis Başkan adaylığına isim önerilerini kapalı zarf içinde kendisine iletmelerini istedi.

Daha önce de MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimlerinin önerilerini alan Davutoğlu, dünkü görüşmelerinin ardından önerileri değerlendirmeye aldı.

AVCI PROGRAMINI İPTAL EDİP GELDİ

Milletvekilleri görüşmenin ardından iftar için beklerken, Avcı, Davutoğlu'nun daveti üzerine Özel Pangaltı Ermeni Okulları'ndaki iftar programını son anda iptal ederek genel merkeze geldi. Davutoğlu ve Avcı, görüşmenin ardından iftar yemeğinin yendiği salona da aynı anda ancak ayrı kapılardan girdiler.

GÖZLER AVCI'YA ÇEVRİLDİ

Davutoğlu da yemekte adaylarını bugün açıklayacaklarını duyurdu. Bu gelişmeler, AK Parti'nin adayı konusunda gözlerin, kulislerde adı başkan adayları arasında ön sıralarda geçen Avcı'ya çevrilmesine yol açtı.

BÜYÜK SÜRPRİZ

Tüm bu gelişmelerin ardından Nabi Avcı'nın resmen açıklanması beklenirken büyük bir sürpriz yaşandı. AK Parti,'nin adayı'nın Sivas Milletvekili ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olduğu öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!