Erdoğan: Asla müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğini söyledi.

GİRİŞ 27.06.2015 00:11 GÜNCELLEME 27.06.2015 09:53
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı tarafından düzenlenen iftar sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kobani'ye düzenlenen saldırı üzerinden Türkiye'yi karıştırmak isteyenler olduğunu söyleyerek, "Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

"TÜRKİYE'Yİ ATEŞE VERMEK İÇİN BAHANE ARIYORLAR"

Daha önce bir Kobani meselesi yaşandı. Suriye ve Irak'ın onlarca şehrinde, yüzlerce kasabasında süren çatışmalar, Kobani'de de yaşandı. Bu olayı bahane eden birtakım çevreler, 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde Türkiye'nin pek çok yerinde olaylar çıkardılar. Şimdi yine aynı şehirde birtakım olaylar yaşanıyor ve aynı çevreler bunu bir kez daha Türkiye'yi ateşe vermek için bahane olarak kullanmaya çalışıyor.

"O TWEETLERİ ATANLAR SİZDE HAYSİYET, ONUR VARSA..."

Utanmadan, sıkılmadan 'Terörist Türkiye' diye tweet atanlara sesleniyorum. Eğer sizlerde haysiyet, onur varsa, bu Kobani'den kaçıp gelenleri burada kamplarda barındıran ülkeye terörist deme hakkını siz nereden elde ediyorsunuz? Tweet atarak elde ettiğiniz dereceler sizin o kapkara yüzlerinizi beyaza çıkarmayacaktır

Türkiye'nin ismini herhangi bir terör örgütüyle yan yana zikreden, bu ülkeye ve bu millete en büyük iftirayı atıyor. Türkiye, Suriye'deki özgürlük mücadelesine elbette destek veriyor. Irak'ta haklarını savunan insanlara elbette iyi niyetle yaklaşıyor. Ama Türkiye, bu işleri yaparken asla terör örgütleriyle yan yana gelmiyor. Ne devlet terörü estiren Esed rejimiyle ne de diğer oradaki terör örgütleriyle Türkiye'yi kimse yan yana gösteremez

Son günlerde yine Türkiye ile ilgili hiçbir ilgisi, alakası olmadığı belgeleriyle ispatlanmış olan hadiseleri aynı amaçla çarpıtıyorlar. Bir yandan Esed rejimi, bir yandan bölücü örgüt sözcüleri, bir yandan da ülkemizdeki bir siyasi partinin sözcüleri aynı ağızla konuşuyor. Amacın dünya kamuoyuna yönelik bir algı operasyonu olduğu çok açık. Bu tür ithamlarla Türkiye'yi yanı başında olup biten olayların dışında kalmaya zorlayarak bölgenin demografisini değiştirme operasyonunu tamamlamak istiyorlar.

ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya sesleniyorum. Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz.

.

YORUMLAR 87
  • Mithat 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal Başkanıma.
    Cevapla
  • Deniz kara 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamsin ,adam
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Osman Öztürk e aynen iştirak ediyoruz
    Cevapla
  • isimail serin 8 yıl önce Şikayet Et
    Yuz yilda bir lider cikti nasil abdulhamidi tahtan indirmek icin nekadar icdeki legel kuruluslarlan ve disdakinlar bir olarak nasil is birligi yabdilarsa sinmdide ayni oyunlan kasi karsiyayiz nasil osmanli interlandini böluk pörcuk yabdilarsa simdi eldekine göz diktiler icimizdeki tetikcilerlen disdaki oyun kurucular ayni anda hareket ediyor yahu turkiyedeki secim kime ne butun dunya bayram yaparcasina sevinc laralari atilar turkiye deki tetikcileride aynisekilde koro halinde tempo tutular diyorum ki sayin cumhurbaskani gec olmadan gereken acilen yapilmasi gerek devlet bazi refileksini ortaya koymasi kacinilmaz isisden gecmeden.
    Cevapla
  • saffet kaddafi 8 yıl önce Şikayet Et
    neden 50 milyon nufüsü olan kardeşlerimizinde kendi ülkeleri olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir