CHP'den MHP'ye: Yılmaz'ı seçtirmeyin

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı ilişkin sözleriyle ilgili konuştu.

CHP'den MHP'ye: Yılmaz'ı seçtirmeyin
CHP'den MHP'ye: Yılmaz'ı seçtirmeyin
GİRİŞ 01.07.2015 14:53 GÜNCELLEME 01.07.2015 14:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü turuna ilişkin sözleriyle ilgili, "Umuyor ve diliyorum ki turlar başlayana kadar Sayın Bahçeli ve MHP yönetimi bu kararlarını gözden geçirirler. Çünkü MHP'nin bu şekilde davranması aritmetik olarak AKP'li bir adayın seçilmesi sonucunu doğuracaktır" dedi.

Gök, Meclis'te gazetecilerin Meclis Başkanı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bahçeli'nin sözlerinin AK Parti dışında seçenek arayan muhalefet partilerinin seçeneğini zor duruma soktuğunu savunan Gök, şunları kaydetti:

"MHP YÖNETİMİ BU KARARI GÖZDEN GEÇİRSİN"

"AKP'li bir adayın seçilmesinin de yolunu açacak bir tavırdır. Umuyor ve diliyorum ki turlar başlayana kadar Sayın Bahçeli ve MHP yönetimi bu kararlarını gözden geçirirler. Çünkü MHP'nin bu şekilde davranması aritmetik olarak AKP'li bir adayın seçilmesi sonucunu doğuracaktır. Elbette halka verilen taahhütler çerçevesinde kamuoyu bundan sonra bu davranışı sorgulayacağı bir dönemi yaşayacaktır."

Oylamaya ilişkin partilerin grup kararı alamadığına, milletvekillerinin vicdanları ile karar vereceğine ancak siyasetin de bir gerçekliği olduğuna işaret eden Gök, "Bir genel başkanın telaffuz ettiği bu tablo neredeyse grup kararı olarak da yorumlanabilir. İç tüzüğe de aykırı bir tavırdır ama sayın MHP milletvekillerinin vicdanlarıyla ne yönde karar vereceğini bilmek mümkün değildir. Biz yine de aklıselim ve soğukkanlılıkla kararlarını vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • polat. 8 yıl önce Şikayet Et
    Polise küfreden bu deyilmiydi. bu ülke ne hallere düştü be.
    Cevapla
  • Adnan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen aklını kendine sakla, sana ne kimin ne yapacağından...
    Cevapla
  • Fevzi 8 yıl önce Şikayet Et
    ileri demorasiyi getirme vaadinde bulunan CHP'ye ait bir vekilin anti demokrat tutumuna bakin. Resmen AKP'li adaya oy verilmemesi icin uyariyor. Sizin özgün irade, demokrasi anlayisiniz, düsünce özgürlügünüz bumu?
    Cevapla
  • OSMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Madem samimisiniz.Siz niye İhsanoğlunu seçtirmeye çalışmıyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler