Davutoğlu masasındaki son anket rakamları

Başbakan Davutoğlu, Kanal 7 ekranlarında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu masasındaki son anket rakamlarını açıkladı.

Davutoğlu masasındaki son anket rakamları
Davutoğlu masasındaki son anket rakamları
GİRİŞ 03.07.2015 00:35 GÜNCELLEME 03.07.2015 11:24
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İskele Sancak programında Mehmet Acet'in soruları cevapladı. Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimi ve koalisyon seçenekleri üzerine önemli açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinden sonra yapılan anket rakamlarını paylaşan Davutoğlu, "Anketlerde yüzde 41'in üzerinde sonuçlar çıkıyor" dedi. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanlığına seçilmesinin AK Parti-MHP koalisyonunun bir işaret fişeği olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin soru üzerine Davutoğlu "7 haziran seçimleri yeni bir siyasi tablo çıkarttı. Biz anında bütün bu tabloyu doğru okuduk ve kendi aramızda istişareleri doğru olarak gerçekleştirdik ve hayata geçirdik. Olan şey sürpriz değil. İlk andan itibaren ülkeyi hükümetsiz bırakmayız dedik. Türkiye için gerekirse parti çıkarlarının önünde bir tutum alırız dedik. Şuana kadar hiçbir partinin iç işlerini karışmadık. Biz sadece burada kendimize güvendik. Partimizin çıkardığı adaya karşı partimize güvendik." dedi.

"7 Haziran sonrası muhalefetin tutumunu eleştiren Davutoğlu, Biz ülkeyi hükümetsiz bırakmayız derken onlar ülkeyi hükümetsiz bırakacak senaryolar üzerine çalıştılar. Kılıçdaroğlu her partinin iç işlerine karışmaya başladı. MHP ise herkese rol biçmeye kalkıştı. HDP de aynı şekilde başka partilerinin ne yapacağını söylemeye kalkıştı." şeklinde konuştu."

"BAŞKANLIK İÇİN İKİ İSİM VARDI..."

Bazıları şunu bekliyordu. 'AK Parti tek başına hükümet kuramayınca kendi içinde ihtilaflar olabilir'. Olmadı. Ben tek tek bütün milletvekilleriyle görüştüm. Görüşünü almadık kimse kalmadı. Sonra ortak aklı harekete geçirdik. Herkesi dinledik. Meclis Başkanlığı'na giden süreçte de adayımızı tespit ederken herkese danışarak tespit ettik. O istişare süreci esnasında ne kimse bana gelip 'Ben aday olsam' dedi, ne de başka birisi adına kampanya yaptı. Sonuçta da iki arkadaşımız arasında, tek tek görüştüm. Önce ikisini (Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz) ayrı ayrı aldım. Çünkü en çok oy onlara çıkmıştı. Nabi Bey'le görüştüğümde 'İsmet Bey bunu daha iyi yapar' dedi, gerekçelerini söyledi. İsmet Bey'le görüştüğümde 'Nabi Bey daha iyi yapar' dedi, gerekçelerini söyledi. Nihayet karar verdik. Sonra da bu karardan hiç feragat etmedik, tartışma konusu yapmadık. Taktik adımlara, küçük hesaplara girmedik."

MHP BİZE DEĞİL CHP'YE MESAJ VERDİ

Davutoğlu, çıkardıkları adaya destek konusunu pazarlık meselesi yapmayacaklarını belirterek, "MHP kendi adayını çıkardı. MHP bize destek olmuş değil. MHP kendi çizgisinde yürüdü. Biz kendi çizgimizde yürüdük. Kendi başarısızlıklarını başka partilerin tutumlarına kimse yüklememeli. Sayın Bahçeli de, aslında 'Dördüncü tura adayımız kalmazsa' demekle aslında CHP'ye bir mesaj vermiş oldu. Bize değil CHP'ye mesaj verdi. Yani 'Gelin İhsanoğlu'na destek verirseniz dördüncü turda da biz desteği devam ettiririz', dedi. Nitekim onların da ortak çatı adayıydı. Burada MHP'nin mesajı bize değil CHP'yeydi. Bahçeli'nin mesajı CHP'ye idi. Bunu ben böyle okudum üçüncü bir taraf olarak" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN – DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Her konuyu saatlerce görüşürüz kendisiyle. Sayın Cumhurbaşkanımız koalisyon görüşmelerinin bir unsuru değildir. Nihayetinde Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin cumhurbaşkanıdır. Hâl böyle olunca Cumhurbaşkanımız kanaatlerini iletti. Saray’a davet etmişti diğer siyasetçileri de. Onlar da gitmiş olsaydı onlara da kanaatlerini iletirdi.

KOALİSYON MU ERKEN SEÇİM Mİ?

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim istediğine yönelik analizler bulunduğu hatırlatılarak yapılan "Pekala gönlünüzden bu geçiyor ve saklıyor da olabilirsiniz. Sonuçta bu süreç her halükarda yaşanacak" değerlendirmesi üzerine, "Ben her şeyi yaparım, millete saygısızlık yapmam. Benim gönlümden ne geçtiği değil, milletin gönlünden ne geçtiği önemli. Millet bize 'Hükümet kur' dedi. Ben tutup da millete dönüp, 'Ya sen hata yaptın, haddini bil. Bize niye böyle dedin?' demem. Milletin dediğini yapmaya çalışırım. Ama karşı taraf yapmıyor da. Sonuçta erken seçime gideceksek, onun kararını da millet takdir eder, ben takdir etmem. Giderken psikolojik olarak da zihinsel olarak da siyaset planlaması anlamında da hazırlıklı gideriz, konuşuruz. Nihayet bu bir uzlaşı meselesidir. Uzlaşamazsak gerekçesi biz olmayız" diye konuştu.

KOALİSYON ÇALIŞMALARI

İlk turda bütün siyasi partilerle görüşeceğiz. Herkesin sürecin bir parçası olduğu bir süreç olmalı. Halkın oy verdiği hiçbir partiyi sürecin dışında bırakmayız. Birileri  sürecin dışında kalmak isterse o kendi seçeneği olacaktır.

BAKANLIKLARIN PAYLAŞIMI

Psikolojik ortam hazırlandığı zaman, ilkesel çerçeve oturduğunda bakanlıkların dağılımının problem olmaktan çıkacağını belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Koalisyonu güç paylaşımı olarak görmemek gerekiyor. 
İlkesel çerçeve oturduğu zaman ve güven sağlandığı zaman bakanlıkların dağılımında bir sorun olmaz. Elbetteki paylaşım adaletli olması gerekiyor. Milletin vermediği hiçbir şeyi biz kimseye vermeyiz. Millet bize yüzde 40 verdiyse bu sizin gücünüz oluyor. CHP'nin dönüşümlü başbakanlık planı matematiği de psikolojiye de aykırı.

AK PARTİ KONGRESİ NE ZAMAN OLACAK?

Şuan için ilk gündemimiz Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması. İlk önce ülkemizin geleceği için atacağımız adamları atalım daha sonra demokrasi şenliği şeklinde kongremizi yaparız. 

DAVUTOĞLU'NUN MASASINDAKİ SON ANKET

7 Haziran seçimleri ardından yapılan son anket rakamlarını paylaşan Davutoğlu "Seçimlerden sonra yaptırdığımız anketlerde düzenli bir yükseliş var. Yüzde 41'in üzerinde çıkıyor sonuçlar." dedi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 51
  • Abdulaziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Aha buraya yaziyorum. tekrarlanacak bir seçimde AKP'nin oyu%53 demedi demeyin.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    % 41 kualisyon demektir..kualisyonda bu ülkenin felaketi demektir ,kualisyonlar hangi ülkede olursa olsun O ülkeye hiç bir faydası olmaz aksine çok zararı olur,O ülke hiç bir zaman huzur bulamaz.
    Cevapla
  • Trion 8 yıl önce Şikayet Et
    bi 'Osman Öztürk' vardı ne oldu ona:D
    Cevapla
  • noname 8 yıl önce Şikayet Et
    anketle devlet mi yönetilir kardeşim anlayamıyorum.doğru olan diye birşey yok mu.
    Cevapla
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanım, Lütfen dik duruşunuzu devam ediniz. Bakanlık taksimatında cömert olmayınız. Milletvekili sayılarına göre Bakanlıkları paylaşınız. Bir fazlası bile vermeyiniz. 80 veya 132 milletvekiline ne düşüyorsa veriniz. Arabi pazar şeklinde vermeyiniz. 80 e 4 bakanlık, 132 ye de 5 bakanlık düşüyor. Fazlasını verirseniz iktidara büyük yük olur diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar