HDP'den MHP'ye Dilek Öcalan yanıtı

MHP'nin, Dilek Öcalan'ın Başkanlık Divanı'nda oturmaması için itirazda bulunduğu iddiaları hakkında HDP'li Baluken'den açıklama geldi.

HDP'den MHP'ye Dilek Öcalan yanıtı
HDP'den MHP'ye Dilek Öcalan yanıtı
GİRİŞ 03.07.2015 19:58 GÜNCELLEME 03.07.2015 19:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

MHP'nin, Dilek Öcalan'ın Başkanlık Divanı'nda oturmaması için itirazda bulunduğu iddialarına HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tepki gösterdi. Balüken "Orada kimin oturacağını, halkımız belirler. MHP'nin belirleme hakkı da haddi de yoktur." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, oy oranlarının, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim sonuçlarını ilan ettiği saate kadar geçerli veriler olduğunu, Meclis'teki bütün dağılım ve görevlendirmelerin, partilerin sandalye sayısı üzerinden yapılması gerektiğini belirtti.

"MHP'NİN İTİRAZIYLA İLGİLİ RESMİ BİLGİ GELMEDİ"

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baluken, MHP 'nin, Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşumuna dair itirazlarına ilişkin kendilerine resmi bir bilgi iletilmediğini ifade etti.

Meclis İçtüzüğü'nün bu konuda son derece net olduğunu vurgulayan Baluken, parti gruplarının Meclis aritmetiği içindeki oranlarına bakılarak dağılımın yapılabileceğini kaydetti.

"YAPMIŞ OLDUKLARI İTİRAZ SON DERECE YERSİZ VE GEÇERSİZDİR"

Oy oranlarının, YSK'nın seçim sonuçlarını ilan ettiği saate kadar geçerli veriler olduğunu, sonraki bütün dağılım ve görevlendirmelerin, partilerin sandalye sayısı üzerinden yapılacağını ve aynı sandalye sayısına sahip siyasi partilere eşit oranda üyelik hakkı düştüğünü belirten Baluken, "Bu nedenle yapmış oldukları itiraz, son derece yersiz ve geçersizdir. Sanırım MHP'nin siyasi tutumuyla ilişkili bir durumla karşı karşıyayız. Bu tavır sosyal medyada da alay konusu oluyor" dedi.

"MHP'NİN BELİRLEME HAKKI DA HADDİ DE YOKTUR"

Bir gazetecinin "MHP'nin, Dilek Öcalan'ın Başkanlık Divanı'nda oturmaması için itirazda bulunduğu iddiaları var" yönündeki sorusu üzerine Baluken, "Cevap vermeye değer bir konu değil. Orada kimin oturacağını, halkımız belirler. MHP'nin belirleme hakkı da haddi de yoktur" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • asnaer. 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi doğuda tehdit le aldınız.şu kadının orda oturmasına desdek veren istanbulda ki sosyete ve beyaz önlüklü grup binlerce şehit in katilini sırf RTE gitsin diye oy verenler istiklal marşını söylemeyen bu hainleri oraya taşıdığınız içiñiz mutlumusunuz?
    Cevapla
  • müslim 8 yıl önce Şikayet Et
    hiçkimse başkasının günahını yüklenmez gereği bu kişi masumdur. lakin bu ailede psikiyatrik bir durum var. donuklar. şizofren vesair olabilir.
    Cevapla
  • kamiloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    kan akan musluklarla halkı tehdit ettiniz Bu oylar ve aldığınız maaşlar size haramdır. (Bu arada haram-helal kavranm müslümanlar için geçerlidir)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!