Kurtulmuş'tan koalisyon açıklaması

Kurtulmuş, "Koalisyon konusunda üç partinin hepsi bize eşit mesafededir, birisine yakın, diğerine uzak asla değiliz" dedi.

Kurtulmuş'tan koalisyon açıklaması
Kurtulmuş'tan koalisyon açıklaması
GİRİŞ 05.07.2015 18:28 GÜNCELLEME 05.07.2015 18:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kurtulmuş, AK Parti Ordu İl Başkanlığında düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, koalisyonun iki farklı grubun aynı araca binerek aynı istikamete gitmesi olduğunu belirtti.

"Biz buradan Samsun'a, bir diğeri de Rize'ye gitmek istiyorsa 'Haydi gelin, aynı aracın içine binin' diyemeyiz" ifadesini kullanan Kurtulmuş, aynı aracın içine binmenin yolunun, aynı ortak protokolde birleşmekten geçtiğini söyledi.

Yeni Türkiye istikametinde ortak paydalarda birleşilebilmesi durumunda samimiyetle sonuna kadar uğraşıp bütün partilerle koalisyon yapmak için mücadele edeceklerine işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Koalisyon konusunda parlamentoda bulunan diğer üç partinin hepsi bize eşit mesafededir, birisine yakın, diğerine uzak asla değiliz. Her partinin kendi programı ve seçim beyannamesi ortada. Bu beyannameler üzerinde ortaklaşacağımız noktalar kimle daha fazla olup, kimle yeni Türkiye istikametinde adım atabilme imkanımız daha mümkün olursa o istikamette koalisyonu deneriz. Oldu oldu, olmadı kıyamet değil, dünyanın sonu değil. Olmazsa da Türkiye yeniden bir seçime gider ve inşallah AK Parti bu sefer tek başına iktidara gelir. Hele hele koalisyon ortaklıkları sırasında birilerinin seçim öncesindeki mantıkla yeniden kamplaştıracak, yeniden kutuplaştıracak birtakım sözlerle karşımıza gelmesine asla müsaade etmeyiz."

 "Hiç kimse 10 Ağustos seçimlerini yok sayarak bu ülkede siyaset yapamaz"

Kurtulmuş, hükümetin kurulması aşamasında birilerinin "Sayın Cumhurbaşkanını bir tarafa bırakıp gelin" demesi halinde buna cevaplarının "Hiç kimse 10 Ağustos seçimlerini yok sayarak bu ülkede siyaset yapamaz" olacağını ifade etti.

"(Cumhurbaşkanıyla görüşmem) diyenlerin Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini vurgulayan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ya arkadaş, Sayın Cumhurbaşkanımız salı veya çarşamba günü birinci partinin genel başkanı olarak Sayın Başbakanımızı görevlendirecek. 'Hükümeti kurun' diyecek. Sayın Başbakanımız da samimiyetle oy sıralarına göre bütün partilerle görüşecek. Allah aşkına birisi bana şu çelişkiyi anlatsın, 'Biz Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeyiz ama Cumhurbaşkanının anayasal sınırlarıyla görevlendirdiği Başbakan ile görüşür, eğer o isterse hükümetinin ortağı olabiliriz'. Böyle büyük çelişki olur mu?"

Türkiye'nin çevresinde bulunan ülkelere umut olabilmesi için bir an önce hızlı adımlarla ilerlemesini sürdürmesi gerektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, bunu istemeyen ve Türkiye'nin sendeleyerek düşmesini isteyenlere bu fırsatı vermeyeceklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    akp mhp birleşmeli
    Cevapla
  • Burhan Taha 8 yıl önce Şikayet Et
    Numan Kurtulmuş siyaseti kitaplardan öğrenmiş. Halkın nabzını tutmaktan bihaber. Şu dönemde konuştuğu herşey yanlış ve yersiz. Lüten Numan hoca susmanız daha hayırlı. Ya hayır söyleyin ya da susun...
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    kaos olmadan akp...mhp hükümeti istiyoruz.
    Cevapla
  • Uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz öyle hissetmiyoruz açık açık söyleyeyim,gönlümüzün nerede olduğunu bilmem anlatmaya gerek var mı??Erken seçime gitmeden kaos büyümeden Ak Parti Mhp hükümeti istiyoruz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...