HDP olunca şaibeyi görmezden geldiler!

7 Haziran öncesinde ‘Seçimlere şaibe karışacak’ algısı oluşturan Oy ve Ötesi, HDP’nin belgeli şaibelerini görmezden geldi.

HDP olunca şaibeyi görmezden geldiler!
HDP olunca şaibeyi görmezden geldiler!
GİRİŞ 07.07.2015 11:03 GÜNCELLEME 07.07.2015 11:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

7 Haziran seçimlerinde şeffaflık ve tarafsızlık iddiasıyla gayri resmi sandık bekçiliği yapmaya soyunan Oy ve Ötesi, HDP'nin belgeli şaibesini görmezden geldi. Seçim öncesi oyların çalınacağına yönelik algı operasyonu, seçimin yapıldığı 7 Haziran'da da sürdü. Oyların çalınacağına yönelik sosyal medyada atağa geçen Oy ve Ötesi gönüllüleri, sandıklar açılıp HDP barajı geçince, bir anda algı operasyonuna son verdi. Seçim öncesinde “Oy ve Ötesi” oluşumunun iddia ettiği gibi AK Parti'nin tek bir sandık hilesine rastlanılmadı. Paralel suç örgütü, ulusalcılar, CHP'liler ve sosyalistlerden oluşan binlerce sandık görevlisi, AK Parti kaynaklı tek bir sandık hilesini belgeleyemedi.

DOĞUNUN SANDIĞINA SAHİP ÇIKILMADI

YSK verilerine göre ülke genelinde seçime katılım oranı yüzde 84 olarak açıklanırken, Oy ve Ötesi'nin müşahitlik eğitimi verdiği Ağrı, Diyarbakır, Van ve Şanlıurfa illerinde yaşanan bir dizi şaibe ortalığı karıştırdı. Bu illerde HDP'nin yüzde yüz katılımla birinci parti olması dikkat çekerken, bölgede geçersiz oy yok denecek kadar az. Seçim günü, oy kullanmadığı halde yerine imza atılması, tehditle yerine mühür basılması, oy kullanma kabinine sokulmayan ayrıca şehir dışındaki akrabaların yerine nüfus cüzdanını göstererek oy kullanılması 7 Haziran seçimlerine damgasını vurdu. “Sandıklara sahip çıkalım” sloganı ile yola çıkan oluşumun sandıklara sahip çıkmadığı, HDP'nin usulsüzlükleriyle belgelendi.

EĞİTİM VERİLEN İLLERDE SANDIK ŞAİBESİ AYYUKA ÇIKTI

Oy ve Ötesi seçim öncesinde algı operasyonunu daha da yaymak bir çok ilde eğitimler verdi. Grubun Diyarbakır'daki Eğitim Toplantısı 5 Haziran Cuma günü saat 19.30'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti. Oy ve Ötesi'nin Van Eğitim Toplantısı 4 Haziran Perşembe günü saat 18'de VANTSO Binası'nda düzenlendi. Oy ve Ötesi'nin Ağrı Eğitim Toplantısı 31 Mayıs Pazar günü, saat 11.00-13.00 arası Ağrı Belediyesi Sema Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ancak en çok da Oy ve Ötesi'nin eğitim verdiği bu illerde şaibe ayyuka çıktı. Eğitim verilen Diyarbakır'ın köylerinde çoğu sandıkta diğer partilere oy çıkmazken HDP, 391 seçmenin bulunduğu sandıktan dahi 396 oy aldı. Van'ın Başkale ilçesindeki toplam 13 köyde, bütün seçmenlerin oyu HDP'ye çıktı. Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı 4 köyde, Patnos'ta ise 9 köyde tüm oyların HDP'ye çıktı. Köylerdeki sandıklardan tek bir geçersiz oy çıkmaması dikkat çekti.

OY VE ÖTESİ'Nİ SOROS DESTEKLİYOR

Yeni Şafak'ın daha önce Avrupalı ve Soros destekli fonlardan beslendiğini ortaya çıkardığı Oy ve Ötesi, seçimlerin güvenilir olmadığı yönünde algı oluşturmaya çalışmıştı. Seçime şaibe bulaşmaması için harekete geçtiğini belirten 55 binden fazla kişi de Türkiye genelinde 46 il ve 173 ilçede sandık başına gitmişti. Gönüllüler, 180 bin 894 sonuç tutanağını Oy ve Ötesi'nin oy sayımı sağlama yazılımı olan T3' yüklemişti.
Dürüst ve samimi olan bunu görür

Mardin Kızıltepe'de yaşayan Halil Özdemir isimli imam, köyde PKK'nın herkesi HDP'ye oy vermesi yönünde tehdit ettiğini söyledi. Köyden AK Parti'ye iki oy çıkınca kendisine yönelik tehditlerin arttığını ifade eden Özdemir, can güvenliği nedeniyle köyü terk etti. Diyarbakır Lice'de oy kullanan seçmen M. K. ise, şehir dışında olduğu için oy kullanmadığını ancak yerine başkasının oy kullandığını ifade etti.

ÖRGÜT OY KULLANIP İMZA ATMIŞ

M.K., “Seçim günü şehir dışındaydım ve oy kullanmadım. Zaten araştırılırsa, benim şehir dışında olduğum da belli olur. Ancak abim oy kullanmaya gittiğinde, imza listesine bakmış benim adıma da imza atmış birisi ve oy kullanmış” dedi.

HALK TEHDİTLE SİNDİRİLDİ

Van Erciş'te oy kullanan K. A. İsimli vatandaş da PKK 'nın tehditlerinden nasibini aldı. K. A., “PKK seçimlerden sonra bizim köyün sandığından HDP birinci çıkmazsa, gerisini siz düşünün dedi. Çok korktuk ama gönlümüz HDP'ye oy vermeye razı değildi, sandığa gitmedik” diye konuştu.

SAHTEKARLIĞI GÖRMEZDEN GELDİLER

Güneydoğu'da şaibeli seçim sonuçlarının görüldüğü illerden biri olan Mardin'de, mahalle ve köylerde HDP'nin aldığı oy neredeyse seçmen listesindeki sayıya denk geliyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP'lilerin yaptığı belgelenen binlerce sandık hilesi nedense “Oy ve Ötesi”nin ilgisini çekmedi. Ne paralel örgüt ne de Aydın Doğan medyası HDP'nin sandık hilelerini gündeme getirmezken, köy ve ilçelerde belinde silahlı HDP'lilerin seçmen üzerinde baskı kurduğu, vatandaşların açık oy atılmaya zorlandığı ve olayların cep telefonu kameralarıyla belgelenmesi de haber değeri görmedi. Doğu ve Güneydoğu'da geçersiz çıkmayan oylar ve tamamının HDP'ye gittiği köylerde yapılan sandık hırsızlığı, seçimlerden önce bütün partilere eşit mesafede olduğunu söyleyen Oy ve Ötesi'nin ipliğini pazara çıkardı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • nurettinokmen 8 yıl önce Şikayet Et
    oy ve ötesi nasıl şaibe yapılır onu öğretmiş
    Cevapla
  • brax 8 yıl önce Şikayet Et
    'Oy ve Ötesi' Kim? Zaten baştan aşağı şaibenin ta kendisi bunlar. Bunlar şuan çıkıp HDP oy çaldı bile diyemezler. Kendileri dış ülkelerin uşağı ve satılmış vatan hainleridir. Dış mihraklar yazdı, CHP yönetti ve bu gibi sözde aydın ve sanatçı kesimi vatan hainleri oynadı. Tabi MHP - HDP'de başrolde, YALAN MI?
    Cevapla
  • doğulu 8 yıl önce Şikayet Et
    lütfen erken seçim olursa gerekirse orduyu dökün ama sandığa sahip çıkın. bir çare bulun. yanlış oy çıkmaz mı ya.
    Cevapla
  • Mahir 8 yıl önce Şikayet Et
    güney doğuda hiç görmedik oy ve ötesini...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…