Başbakan meydan okudu! 'Hazırız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, vefa iftarında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan meydan okudu! 'Hazırız'
Başbakan meydan okudu! 'Hazırız'
GİRİŞ 09.07.2015 00:55 GÜNCELLEME 09.07.2015 04:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu iftar sonrası yaptığı konuşmada, AK Parti'nin yeni bir seçime hazır olduğunu söyledi. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

AK Parti hareketi tarihe atılan hareketin bir fidanıdır. 14 yıl içinde il gençlik kolları başkanlarını bir araya getirme imkanımız oldu. Hasretleri giderdiniz. Güzel başlangıçların şahitleri olduklarını bize aktardılar. 14 yıl içinde 81 ilde büyük bir gayretle AK Parti'nin yolcusu olan sizler temsil ediyorsunuz bir harmanı.

''BU AHLAKİ ÖZÜ HER ZAMAN MUHAFAZA EDECEĞİZ''

Bu tablo AK Parti'nin ahlak hareketini ortaya koyuyor. Partileşmeden önce adımız erdemliler hareketiydi. Biz her zaman bu ahlaki özü muhafaza edeceğiz. Geçmişi yad etmek, geleceği inşa etmek vardır. Gençliğin en önemli cesareti haksızlığa baş kaldırmasıdır. AK Parti hareketi böyle bir ahlaki öz ile hareket etti.

''GENÇLERİN ÖNÜNE HEP TUZAKLAR KURULDU''

AK Parti bir tarihi duruş hareketidir. Duruşu olmayanın tarih içindeki yürüyüşünün dayandığı temel olmaz. AK Parti yürüdüğü tarihe yeni bir hedef koyan bir harekettir. Bu masada size göre daha önceki nesli temsil eden bizlerin neslinin gençliği ise sağcı solcu diye bütün bir gençliğin karşılıklı cephelere dönüştüğü yıllar. Hep tuzaklar kuruldu gençlerin önüne. O dönemlerde dahi heyecanını kaybetmeyenler bugünün inşası için çaba sarf ettiler. 28 Şubat'ta gördük; genç kızlarımızın onurlarının zedelendiği zulüm yılları. Aynı şekilde terör belasıyla bir neslin dağlarda çürütüldüğü dış güçlerin tesiriyle büyük acıların yaşandığı dönemlerdi.

AK Parti 21. yüzyıla girerken yeni bir gençlik idealiyle gelişti. Ve 2001'den bu yana bu kararlılıkla çalışıyoruz. 100 yıl önce Çanakkale'de yürüyenlerin davaları neyse, işte biz onların bugün savunucusuyuz.

''DAVAMIZIN EMİN ELLERDE OLDUĞUNU GÖSTERDİ''

Neredeyse AK Parti üzerinden yürütülen karalama çalışmaları var. AK Parti eğer savunduğu değerleri terk etseydi ve Gazze'deki zulme karşı olmasaydı, Mısır'a diktaya karşı dik durmasaydı, Suriye'ye kucak açmasaydı olumlu şekilde uluslararası basında anılırdı.

Darbe çabaları, parti kapatma davaları, e muhtıralar, gezi olayları. Neler olmadı ki. Temel sebep AK Parti hareketinin kesintiye uğrayacağına duydukları his. Milli iradeye saygılıyız. Ama TBMM Meclis Başkanlığı seçimi gösterdi ki 258 arkadaşımızın fire vermemesi emin ellerde davamızın olduğunu gösterdi.

Küçük mevki kavgalarını gözünüzün önüne getirdiğinizde AK Parti'nin ne kadar sağlam duruş içinde durduğu görülür. 2023 dediyse 2023, 2053, 2071'e doğru kararlılıkla devam edeceğiz.

AK PARTİ YENİ BİR SEÇİME HAZIRDIR''

AK Parti hareketinin en büyük başarısı, büyük bir toplumda özgüven inşaa etmesiydi. Hükümetsizlikten kaynaklanan krizlerden medet umanlar var. Biz bu ülkeyi bir an dahi hükümetsiz bırakmamak için her türlü çabayı gösterdik göstereceğiz. AK Parti dimdik ayktadır ve tekrar milli iradaye başvurmak gerekirse de AK Parti yeni bir seçime hazırdır.

Birileri seçimde demokrasi sözcülüğü yapmakla birlikte, diğer yandan terör örgütüyle birlikte baskının aracı olabilir. Ama biz Türkiye'nin her köşesini birbirine bağlamaya kararlıyız. Silahlar kalkmadıkça da devam edeceğiz."

YORUMLAR 13
  • ahmettam 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğudaki seçim güvenliğini lütfen ama lütfen alın. Bu konuda devlet olarak aciz kalmayin bu seçimlerde baskı olmasın korku olmasın
    Cevapla
  • Yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu dava din davasıdır imanla küfürün savaşıdır. Allah ın yardımı inananlarla beraberdir.yeter ki biz birligimizi dirligimizi bozmayalım.zafer inananların olacaktır. İnş.
    Cevapla
  • MEHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    seçimden öce taşeron ve emekli ye bakılsaydı bunlar olmazdı diye düşünüyorum
    Cevapla
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçimde AKP tekrar tek bbaşına iktidar olur.yeterki doğuda seçimlerde önlem alinsin
    Cevapla
  • Halil PEKMEZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah hakkımızda hayırlısını göstersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde