Davutoğlu'ndan şehit ve gazi yakınlarına müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit ve gazi yakınlarına atama müjdesini açıkladı.

Davutoğlu'ndan şehit ve gazi yakınlarına müjde
Davutoğlu'ndan şehit ve gazi yakınlarına müjde
GİRİŞ 15.07.2015 16:58 GÜNCELLEME 15.07.2015 17:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malulü, 124 gazi vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaş, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda çalışan, hayatını kaybedenlerin yakınlarından biri ile Soma ve Ermenek'te maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kişinin atanacağını bildirdi.

"ŞEHİTLİKLERİ HİÇ İHMAL ETMEDİM"

Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde şehit yakınları ve gaziler için yapılacak iş kurasında yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı iken de Başbakan olarak da her yurt dışı seyahatinde, ülkelerdeki şehitlikleri hiç ihmal etmeden mutlaka ziyaret ettiğini söyledi.

"BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZ AZİZDİR"

Ahmet Davutoğlu, "İster Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda, İstiklal Harbi'nde daha önce ve daha sonra olsun, isterse yakın dönemde teröre karşı mücadelede hepimizin huzuru için canını feda eden kardeşlerimiz olsun, bütün şehitlerimiz azizdir. Allah onlara rahmet eylesin, onları cennetiyle mükafatlandırsın" dedi.

Gazilerin de aynı şekilde büyük fedakarlıklarla bu mücadeleye girdiğini ve "Gazilik" unvanını elde ettiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"GÖRDÜĞÜMÜZ BU MUTLULUK BİZE ENERJİ VERİYOR"

"Bizim onların yakınları ve onlar için atacağımız her adım bir lütuf değil, görevdir. Ulvi bir görevdir ve bu görevi ifa ettiğimizde duyduğumuz iç huzurdan daha derin bir iç huzur olamaz. Her merasimin, her güzel buluşmanın mutlaka insanı mutlu eden bir tarafı var. Ama beni en fazla mutlu eden bu atamalar esnasında, sevinçlerini gözlerinden okuduğum kardeşlerimin atamalarını gerçekleştirdiğimiz bu vesileler oldu. İster şehit ve gazi yakınlarımız, gazilerimiz, ister engelli vatandaşlarımızın atamaları olsun, her seferinde hepimizin kendilerine medyun-u şükran olduğumuz bu değerli vatandaşlarımızın yüzlerinde gördüğümüz mutluluk bizlere yaşama azmi ve devlet görevi ifa ederken büyük bir enerji veriyor."

Yoğun bir siyasi tempo içinde yeni hükümet kurma çalışması yürüttüklerine ve 3 gündür parti liderleriyle görüştüklerine değinen Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme kararını almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye seslendi.

1 YIL İÇİNDE 12 BİN 542 KİŞİ ATANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son 1 yıl içinde 12 bin 542 kişinin atamasının yapıldığını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"22 Temmuz 2014'te Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken yapılan atamada 3 bin 527 vatandaşımızı atadık. 2 Ekim 2014'te Başbakanlık görevini almamın hemen sonrasında benim bizzat katıldığım törende 2 bin 760 kardeşimizi, 17 Mart 2015'te 4 bin 325 şehit yakınıyla, gazi ve gazi yakınının atamasını yaptık. 20 Mayıs 2015'te bir taraftan yoğun siyasi gelişmeler, seçim kampanyası sürerken, yine bir ara verdik ve sizlerin yüzündeki mutluluğu görebilmek ve bundan enerji alabilmek için bir atama gerçekleştirdik, bin 75 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasıyla birlikte 11 bin 687 hak sahibini atamış olduk. Bugün 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malulü, 124 gazi vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaşımız, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda çalışan, hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarından biri ile Soma ve Ermenek'te maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kardeşimizi atayacağız. Böylece 12 bin 542 sayısına ulaşmış olacağız." dedi.

YORUMLAR 4
  • berfin 8 yıl önce Şikayet Et
    vatanı ve milleti için canını feda eden şehitlerimize bu ayrıcalıkları çok görüyosunuz yazık daha ne diyim....
    Cevapla
  • abartı 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüz binlerce üniversite mezunu istihdam edilemezken şehit yakınlarına birden fazla kadro ayrılması büyük adaletsizlik. En fazla bir kadro tahsis edilmeli.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    gazi aileleri cocuklarını sehit eden pkk ile çözüm ortagı olan akp yi pek bagırlarına basmışlar helal olsun
    Cevapla
  • unknown 8 yıl önce Şikayet Et
    bir tarafı memnun edelim derken diğer kesimleri mağdur etmesinler adaletli olsunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!