Gayrimeşru silahlar toplanacak

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında gayrimeşru silahlar toplanmasına karar verildi.

Gayrimeşru silahlar toplanacak
Gayrimeşru silahlar toplanacak
GİRİŞ 18.07.2015 03:35 GÜNCELLEME 18.07.2015 03:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Seçimlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki PKK ve bazı unsurlarının, vatandaşlara baskı yaptığını ve bu yapının giderek güçlendiğini saptayan hükümet, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında bir dizi karar aldı.

Başbakan Davutoğlu değerlendirmelerden sonra toplantıda, “Özgürlük-güvenlik dengesini mutlaka sağlayacağız” dedi.

RUHSATSIZ SİLAHLAR TOPLANACAK

Toplantıdaki değerlendirmeye göre, KCK ve PKK, Çözüm Süreci’nin yarattığı olumlu havayı ve müdahalesiz süreci, kendi lehine kullandı. Bölgede yaratılan özgürlük havasının ardından PKK militanları şehirlere indi. Seçim öncesinde vatandaşlara yönelik baskı arttı. Bakanlar Kurulu’nda, özgürlük-güvenlik dengesinin sağlanması için öncelikle ruhsatsız silahların toplanmasına karar verildi.

NOKTA OPERASYONLAR YAPILACAK
 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde seçim kampanyası boyunca, araçlardan havaya ateş eden bazı grupların, vatandaş üzerinde yaratığı baskıya dikkat çekildi. Dağdan inen, halk mahkemeleri kuran, yol kesen, haraç toplayan PKK’lılarla ilgili olarak da istihbarat birimlerinin, valilerin de koordinatörlüğünde, nokta operasyon yapması planlandı.

HDP VE KCK ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAK

Başta HDP olmak üzere KCK’nın, bunu, ‘operasyonların yeniden başladığı’ şeklinde kullanacağı, mitingler düzenleyerek kamuoyu oluşturmaya çalışacağı saptaması da yapılırken, bunun gerekliliği konusunda hem ulusal, hem de uluslararası kamuoyunun desteğinin alınması sağlanacak. Bölgede özellikle ‘AK Parti’nin IŞİD’le birlikte Suriye’deki Kürtlerle mücadele ediyor’ algısının önlenmesi için de çalışma yürütülecek. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 10
  • seyyit 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bir an evvel başlarlar
    Cevapla
  • klavye 8 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle pkknın elinden silahlar toplanması gerekiyor halkı ve devleti tehtit etmekten paşka birşey yapmıyorlar alay ediyorlar
    Cevapla
  • Ali Toy 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapmacık kararlar mayınlı tarladan ibarettir.Guneyınızde surıyeden sürekli silah ticareti yapıyorlar.hemde mülteci diye aldığımz surıyelıler.Adamlar Sınır bölgelerinde silah sokup duruyorlar.Kaynak nedir biliyormusunuz,Türkiyede ruhsatlı bir tabanca 4000 dolardan başlarken adamlar aynı sılahı 200-300 dolardan satıyorlar.Pekı buna ne demeli.Ya gerçekten milletle dalga geçiyorlar.
    Cevapla
  • Ibrahim kirmic 8 yıl önce Şikayet Et
    Öncesinde bu tedbirler alınsa iyi olmaz mıydı? Şimdi seçimi kaybettikleri için bunu yapıyorlar diyecek teröristler. Birde dış güçlere hesap verir gibi anlatmak niye
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    aaah ahhh devletimin yöneticileri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?