Çelik: CHP ile koalisyon yürüyebilir

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bayram öncesinde tamamladığı koalisyon görüşmelerinin ilk turundan çıkan sonucu Hüseyin Çelik değerlendirdi.

Çelik: CHP ile koalisyon yürüyebilir
Çelik: CHP ile koalisyon yürüyebilir
GİRİŞ 20.07.2015 09:16 GÜNCELLEME 20.07.2015 09:29
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Davutoğlu’nun koalisyon müzakerelerine hazırlık için oluşturduğu CHP komisyonundaki isimlerden biri olan Hüseyin Çelik, Hürriyet'e konuştu.

Çelik'in röportajından satırbaşları:

- Koalisyon görüşmelerinin ilk turu bayram öncesinde tamamlandı. Hem MHP hem de HDP size ‘Koalisyonu öncelikle CHP ile kurmaya çalışın’ dedi. CHP şu an tek seçeneğiniz gibi duruyor. Nasıl görüyorsunuz gidişatı?

Şu anda CHP ile daha ileri bir noktadayız denebilir. Böyle bir şey gerçekleşirse bu 390 milletvekili eder ve yüzde 66’lık bir çoğunluğa dayanır. Bence iyi bir koalisyon protokolüyle bu iş yürüyebilir. Doğrusunu isterseniz MYK ve MKYK’da bu konular konuşulurken, tabanımızdan AK Parti-MHP’nin daha iyi olabileceği yönünde bazı sinyaller gelse de, ben şahsen AK Parti-CHP koalisyonunun hep daha sürdürülebilir olacağını düşünenlerdenim. Gerekçem de şudur; tabanı birbirine yakın siyasi partilerin anlaşması çok daha zordur. Aynı sektörde çalışan iki tüccar, hele hele de işyerleri yan yana ise, birbirlerine rakip olurlar. Ama biri tekstilci biri gıdacıysa aynı sıkıntılar yaşanmayabilir. Ben hatta arkadaşlara espri yoluyla dedim ki ‘Aynı kıza âşık olan iki genç birbirini harap eder’. Nitekim bunun örneklerini de bizzat yaşadık. DYP-ANAP koalisyonunu, biliyorsunuz çok kısa sürdü, bir nisan yağmuru gibi geldi geçti. Ama DYP ve SHP koalisyonu bazı sıkıntılara rağmen yürüdü. Bunu koalisyonlar çok iyidir anlamında söylemiyorum. Mümkün olsa tek parti hükümetinin ben yine Türkiye’nin derdine deva olacağını düşünüyorum.

- Ama şu noktada koalisyondan umutsuz değilsiniz...

Gelin ata binmiş, ya nasip ya kısmet demiş. Koalisyon protokolü hazırlanıp, hükümet kurulup işbaşı yapmadıkça bu işte bir ihtiyat payının olması gerekiyor. Ben açıkçası ihtiyatlı bir iyimserlik içindeyim.

- Önünüze gelen kamuoyu araştırmalarına göre 7 Haziran’dan sonraki süreçte Ak Parti’nin yüzde 44-45 bandına çıktığı söyleniyor. Bunlar doğru rakamlar mı?

Doğru. Biz bir kere kendimizi kandırmayız, halkı hiç kandırmayız. Biz bugüne kadar yaptığımız anketleri hiç boyamadık. Ben 5 yıl tanıtım medya başkanlığı yaptım, anketler evvel emirde bana gelirdi. ‘Şu anketi hafif bize kırın’ demek kendimizi kandırmak anlamına gelir. Geçmişte bazı liderlerin aleyhlerinde olan kamuoyu araştırmalarına çok kızdıklarının bizzat şahidiyim.

YORUMLAR 34
  • muhsin 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçim istiyoruz chp olmaz olamaaazzz
    Cevapla
  • Arnavut 8 yıl önce Şikayet Et
    sabah akşam dinime küfreden bir parti ile ortak olduğunuz an benim için Ak parti biter bunu böyle bilesiniz.
    Cevapla
  • Matik 8 yıl önce Şikayet Et
    AK Parti chp ile koalisyon olursa bir daha AK Parti ye oy vermem diyenler kime verecek o nu da düşünsün? Ayrıca sizden önce RTE var on dan önce de ALLAH var bırakın bakalım takdir ne olacak . Sabredin. .
    Cevapla
  • gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP olmaz yeni secim yapilsin
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP ile koalisyona asla Razı değiliz.seçim tek çözüm.zaten anketler yeni seçimin Ak partiyi tek başına iktidar yapacağı Görülüyor.Nedir sizdeki bu koalisyon hastalığı alacağınız Maaş gidecek diyemi üzülüyorsunuz.Chp ile koalisyonun Ak partiyi bitireceğini bilmiyormusunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi