Hükümetten çok sert tepki geldi

Suruç'taki korkunç saldırının ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan çok sert tepki geldi.

Hükümetten çok sert tepki geldi
Hükümetten çok sert tepki geldi
GİRİŞ 20.07.2015 14:38 GÜNCELLEME 20.07.2015 15:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili medyaya "sorumluluk ve sağduyu" çağrısında bulundu.

Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik terörist saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirtti.

Milletin her zamanki gibi sağduyusuyla bu kirli oyuna gelmeyeceğini ve bu kirli zihniyetin oyunlarını boşa çıkaracağını vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Medya organlarımızdan da basın ilkeleri çerçevesinde hareket etmesini, sorumlu yayıncılık ilkelerine riayet etmelerini bekliyoruz. Medyamızın, bu hassas süreçte toplumu maniple edebilecek yayınlardan kaçınmaları gerektiğini hatırlatmak isterim. Hem yazılı hem de görsel basınımızın, aklı selim içinde hareket etmesi, gelişmeleri aktarırken soğukkanlı davranması önem arz etmektedir. Medya özgürlüğüyle, toplumsal huzur ve sükunu hedef alan bu saldırıların amacına hizmet etmek arasındaki ince çizginin dikkatle korunması medya yöneticilerimize düşen en hassas sorumlulukların başında gelmektedir. Gün metanet günüdür, gün, soğukkanlı hareket edip, provokasyonlara alet olmadan, gerçeklerin ortaya çıkması için yürütülen çabalara destek olma günüdür. Hükümetimiz, yaralıların tedavisine ve saldırının aydınlatılmasına büyük önem vermektedir. Huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu hain saldırının arkasındaki kirli eller, mutlaka ortaya çıkarılacak ve adalete teslim edilecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Akyıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına Başbakanım şu adamı sustur
    Cevapla
  • neden 8 yıl önce Şikayet Et
    neden kötü birşeymi demişki ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!