Davutoğlu: Herkes bu şeyden emin olsun

Ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, vatandaşlara seslenerek 'bu üç konudan emin olmaları gerekiyor' dedi.

Davutoğlu: Herkes bu şeyden emin olsun
Davutoğlu: Herkes bu şeyden emin olsun
GİRİŞ 31.07.2015 20:07 GÜNCELLEME 31.07.2015 20:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vatandaşların, 3 konuda emin olması gerektiğine işaret eden Başbakan Davutoğlu, "Birincisi; ülkemizin kalıcı bir hükümete en kısa sürede kavuşması için Cumhurbaşkanımızca bendenize tevdi edilen görevi en iyi şekilde tamamlamak için önümüzdeki günlerde de yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğim. Muhatabım siyasi parti genel başkanlarıyla bu konuda ümit ederim olumlu adımlar atar, en kısa zamanda 7 Haziran tablosunun gerektirdiği bir hükümeti oluşturma imkânı buluruz. Bundan emin olun, niyetimiz samimidir. Bizler sizin için siyaset yapıyoruz, bizler sizin için, size hizmet etmek için oy istedik, başka hiçbir gündem, başka hiçbir niyet hayatımızı ve hareket tarzımızı yönetemez. Bunu demokrasimize güvenerek, demokratik meşruiyet alanı içinde en kısa sürede bu vazifeyi tekemmül ettirmek ve tamamlamak için gayret sarf edeceğimden emin olunuz" dedi.

"GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Davutoğlu, "İkincisi; bu süre içinde bu eşzamanlı terör saldırıları karşısında ve benzer faaliyetler karşısında sizlerin huzuru için, sizlerin çocuklarının geleceği için, evinden sokağa çıkan her vatandaşımızın evine güven içinde dönebilmesi için gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin rahat bir şekilde uyuya bilmesi için uyanık olan yüzlerce, binlerce görevlimizin olduğundan emin olunuz, askerimizin, polisimizin sizlerin huzuru için ayakta olduğundan emin olunuz. Bizlerin sadece ve sadece sizlerin huzuru için bu görevi yürüttüğümüzden emin olunuz. Hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun, hepinizin haklarını korumak bizim için en büyük, en asli görevdir ve insan onuruna dayanan bir geleceği inşa etmek hepimiz için temel hedeftir. Kim kamu düzenini bozmaya kalkarsa, kim sizin huzurunuzu bozmaya kalkarsa, özellikle Doğu ve Güneydoğu vilayetlerindeki vatandaşlarıma da seslenerek söylüyorum, kim sizi baskı altına almaya kalkarsa, biliniz ki sizler için her türlü tedbiri almaya hazır bir Hükümetiniz, bir Parlamentonuz, bir gönüllüler ordusu şeklinde çalışan görevliler vardır. Bu anlamda kamu düzeni konusunda hiçbir ihmal gösterilmeyecektir, hiçbir fedakârlık eksik edilmeyecektir" şeklinde konuştu.

"EKONOMİMİZ İSTİKRAR İÇİNDE YOLA DEVAM EDİYOR"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Üçüncü olarak da, bir taraftan demokrasinin bir gereği olarak hükümet kurma çalışması yürütürken, diğer taraftan kamu düzenini korurken ülkemizin ekonomik geleceğini de gözettiğimizi, bütün bu olayların, bütün bu süreçlerin ekonomimize olumsuz etki yapmaması için her türlü tedbiri aldığımızdan da emin olabilirsiniz. Bakınız, etrafımız ateş çemberi, bakınız Türkiye’ye dönük eşzamanlı terör saldırıları oluyor, ama ekonomimiz istikrar içinde yola devam ediyor. Çünkü bütün piyasa da biliyor ki, geçmiş 13 yıl içinde bütün bu zorlu süreçlerden alnının akıyla ve kararlı bir şekilde çıkmış siyasi kadrolar var. Çünkü bütün dış aktörler de biliyor ki, Türkiye her zorluğu demokrasiyle, birliği ve beraberliğiyle aşacak güce ve kudrete sahiptir."

"CARİ AÇIKTA, BÜTÇE DENGELERİNDE HİÇBİR OLUMSUZ TREND YOK"

Cari açıkta, bütçe dengelerinde hiçbir olumsuz trend olmadığına dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, "Ülkemizin ekonomisini etkileyecek hiçbir olumsuzluğa izin vermedik, vermeyeceğiz. Bütün ekonomik göstergeler istikrarlı bir ekonomik kalkınmanın işaretlerini, izlerini veriyor. Dünya ekonomisi daralırken biz ekonomimizi büyütmeye de devam edeceğiz. Dolayısıyla, demokrasimizi, özgürlüklerimizi, güvenliğimizi, ekonomik kalkınmamızı korumaya, daha da derinleştirerek Türkiye’yi güçlü bir geleceğe hazırlamaya kararlıyız. Sizden en büyük ricamız, talebimiz; birliğimizin, beraberliğimizin korunması yönünde bize destek vermenizdir. Özgürlüklerimizi hep beraber koruyacağız ve bu terör odaklarına karşı hep beraber sesimizi yükselteceğiz ve diyeceğiz ki, bizler onurlu bir ülkenin onurlu vatandaşlarıyız, bizler yükselen bir ülkenin, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir ülkenin özgüven sahibi vatandaşlarıyız. El ele verdik, hangi etnik ve mezhebi kökenden olursak olalım el ele verdik, ele ele geleceğe yürüyoruz. Birileri etnik ve mezhebi ayrımcılıkla aramıza fitne sokmak isterse, siz bizi bölemezsiniz, bizim yüreklerimiz birleşmiştir deme erdemini hep beraber gösterdiğimizde, emin olunuz kimse bizim önümüze engel olarak çıkamayacaktır. Yüreklerimizi birleştiren, onları geleceğe hazırlayan Rabbimize hamdolsun. Yüreklerimizi birleştiren tarihimizle onur duyuyoruz. Yüreklerimizi birleştiren gelecek vizyonumuzla hep beraber tek bir yürek olarak geleceğe doğru yürüyelim. Ama her ne surette olursa olsun biliniz ki, Türkiye’de meşruiyet, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri her zaman egemen olacaktır."

YORUMLAR 1
  • Siirtli 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana davutoğlu mert adammışın milyonlar arkanda bu pkk nın belini sen kıracan inşaallah ve masada her şeyini alıp tarihin çöplügüne göndereceğinden eminim.görelim seni
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!