Akil İnsanlar heyeti toplanıyor

'Akil İnsanlar Heyeti, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirmek üzere yarın toplanma kararı aldı.

Akil İnsanlar heyeti toplanıyor
Akil İnsanlar heyeti toplanıyor
GİRİŞ 31.07.2015 21:43 GÜNCELLEME 01.08.2015 11:38
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Akil İnsanlar Heyeti'nden bir grup, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, sinema sanatçısı Kadir İnanır ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan'ın çağrısıyla, yarın İstanbul'da toplanacak.

Toplantıya ilişkin bilgi veren Ali Bayramoğlu, "O kadar sert bir dönem geçiriyoruz, o kadar çok insan ölüyor, savaş ve çatışma var ki acaba bir değerlendirme yapabilir miyiz, bir katkımız olur mu diye bir istişare yapacağız, kendi aramızda" dedi.

Akiller fonksiyonunu yerine getirmiş insanlardan, "Bu çatışmada siz bir şey söylesenize niye sesiniz çıkmıyor" şeklinde bir talep olduğunu ifade eden Bayramoğlu, "Onu da dikkate alıyoruz. Bakalım sesimiz çıkar mı, çıkabilecek bir durum var mı, bir değerlendirmede ne elde edilecek. Farklı görüşler var tabii" diye konuştu.

Yaklaşık 25 akil insanın bu toplantıya çağrıldığını açıklayan Bayramoğlu, "Milletvekili seçilen, aday olan arkadaşlar dışında yapalım dedik" ifadelerini kullandı.

İLK ÖNERİ KADİR İNANIR'DAN

Bayramoğlu, Kadir İnanır, Öztürk Türkdoğan ve kendisinin istişaresi sonrasında böyle bir toplantı yapmaya karar verdiklerini belirterek, ilk önerinin Kadir İnanır'dan geldiğini aktardı.

Ali Bayramoğlu, toplantı sonrasında bir açıklamanın olup olmayacağı sorusuna ise "Olabilir de olmayabilir de" yanıtını verdi.

Çözüm Süreci kapsamında oluşturulan ve 63 üyesi bulunan Akil İnsanlar Heyeti, Türkiye'nin tüm bölgelerinde çeşitli illerde temaslarda bulunmuş, vatandaşların konuya ilişkin taleplerini ve görüşlerini raporlaştırarak Başbakanlığa sunmuştu.

YORUMLAR 72
  • SON OSMANLI 8 yıl önce Şikayet Et
    akil insan dediğinizde aklı başında nerede konuşup konuşmayacağını bilen ne yapılmasını bilen kişiler geliyor aklıma ama şunu anlayamadım madem bu kadar akildiniz neden önce cumhurbaşkanı ve başbakan dururken terör örgütünü destekleyen bir partiye mensup kişilerle birlikte poz verip türkiyede onlarca şehit varken bile bu karede sırıtıyordunuz sayın kadir inanır şimdide akil insanların toplanması kararı sizden çıkmış bu düşündürücü acaba hdp nin taleplerini mi dile getireceksin yoksa barışımı tabi kim inanır kadir inanır... AMA TÜRK MİLLETİ ARIK SANADA İNANMAZZZZZZ
    Cevapla
  • a.d 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk yı kurtarma akilliği toplantısı
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    bu akillerin tek derdi var ak partiyi bitirmek pkk yı savunmak.bunlara izin verilmemeli.bu ülkede 17 sehit var akiller çözüm sürecini destekledi pkk ya zemin hazırladı
    Cevapla
  • mustafa kozak 8 yıl önce Şikayet Et
    bu toplantının amacı pkk ve hdpyi içine düştüğü zor durumdan, yok olma durumundan kurtarmaya yönelik ise Kadir'i de kandile gönderin arkasından en şiddetli bombamızı da...
    Cevapla
  • Kadıoğlu25 8 yıl önce Şikayet Et
    Aklınızı kendinize saklayın varsa tabi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı