Dışişleri’nden 'sivil kayıp' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, PKK'ya yapılan hava saldırılarında sivil kayıplar olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri’nden 'sivil kayıp' açıklaması
Dışişleri’nden 'sivil kayıp' açıklaması
GİRİŞ 01.08.2015 18:11 GÜNCELLEME 01.08.2015 20:15
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberlerin üzüntüyle karşılandığını ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberler üzüntüyle karşılanmış ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır. En yüksek standartlarda yürütülen hava harekâtı kapsamında tüm hedefler anlık istihbarat raporları doğrultusunda sivillerin bulunmadığına tam kanaat getirilen alanlardan seçilmekte; sivil kayıplarının yaşanmaması için daima azami gayret özenle sarf edilmektedir."

"ZERGELE TERÖRİST KAMPINDA ÜST DÜZEY PKK'LILARIN MEVCUT OLDUKLARI BİLİNMEKTEDİR"

"Bahsekonu Zergele terörist kampında sivillerin bulunmadığı, ancak üst düzey PKK'lıların harekât sırasında orada mevcut oldukları bilinmektedir. Öte yandan terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı da maalesef bir vakıadır. Herhalûkarda gündeme gelen tüm iddialar en geniş biçimde araştırılacak, bu hususta temas halinde olduğumuz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamlarıyla da ortak bir çalışma titizlikle yürütülecektir. Bu çalışmalarımız sonucunda elde edilecek bulgular kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşılacaktır."

YORUMLAR 46
  • sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    kampa gelen, teröristtir. sivil olamaz.
    Cevapla
  • bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar agladıklarina ve baris dediklerine gore bombardiman etkili olmus ve devam etmeli. eger bombardiman duracaksa hemen akabinde kara harekati baslamali. kara harekati ile sivil kayiplari yerinde incelemis oluruz
    Cevapla
  • Karadeniz 8 yıl önce Şikayet Et
    PKK bitirilmelidir.tarih olmalıdır artık.tamamen bitirilmelidir.artık türkiyenin bunlarla uğraşacak vakti yok.yok olmalılar.
    Cevapla
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar sivilleri kullanıyor baktılar eski türkiye yok dünyaya sivilleri vuruyorlar diye kötülemek istiyorlar ama yemezler.
    Cevapla
  • Karaalioglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık şirazesi kaymış paralel medyanın haberlerine onların kafasındakilerden başkalarının inanacağını düşünmüyoruz zaten. Bu saçma haberleri onlar yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı