HDP'den ilginç 'ekonomi' bildirgesi

Türk jetleri PKK'nın kamplarını havaya uçururken HDP'den enteresan çıkışlar geliyor.

HDP'den ilginç 'ekonomi' bildirgesi
HDP'den ilginç 'ekonomi' bildirgesi
GİRİŞ 03.08.2015 00:41 GÜNCELLEME 03.08.2015 09:30
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Parti meclisinin yayımladığı bildirgede operasyonların Türk ekonomisine zarar verdiği ifade edilirken, uluslararası kuruluşlara da 'müdahil olun' çağrısı yapıldı.

HDP'den yapılan açıklamada, son günlerde artan operasyonlara vurgu yapılarak "Havalanan her savaş uçağı sadece Irak Kürdistanı'na ve oradaki insanlara zarar vermiyor, aynı zamanda Türkiye ekonomisine ve yoksul emekçi halka da ağır yükler bindiriyor" ifadeleri kullanıldı.

HDP'nin PM toplantısının ardından açıklanan bildirgede, Türkiye toplumunun, sanki tek parti iktidarının başbakanıymış gibi hareket eden bir Ak Parti Genel Başkanıyla karşı karşıya olduğu savunuldu.

Bildirgede, geçici statüdeki başbakanın aldığı kararlarla attığı adımlarla toplumu derinden sarsan, acı kayıplara yol açan bir çatışma ve şiddet dalgasını her geçen gün tırmandırdığı ileri sürüldü.

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI: MÜDAHİL OLUN

HDP'nin bildirgesinde, Türkiye'nin operasyonlarından bunalan PKK'yı rahatlatmak için uluslararası insan hakları örgütlerine de çağrıda bulunuldu. Çağrıda, "uluslararası insan hakları örgütlerine ve savaş karşıtı tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapıyoruz: Uluslararası bir sorunu uluslararası destek ve dayanışmayla çözmek için adımlarınızı yoğunlaştırın" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 25
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Selo, bedelli askerlik için savunma sanayii destekleme fonuna 18000 TL verdim. Belki askere gitsem marmariste ense yaparak geçecekti askerliğim ama şimdi o paranın aldığı yakıtla uçan F-16, PKK ya bomba yağdırıyor ya, nasıl mutluyum bilemezsin. Sen dert etme ekonomiyi. Bu devletin gücü senin PKK na yeter de artar.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ne diyeceğini şaşırıyor. bi abisi ona şunu de diyordur o da söylüyordur. konuşacak akıl seviyesinin olduğunu sanmıyorum.
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Abinin ve kadim arkadaşlarının yıllardır bu ülkeye verdirdikleri zararın kaç milyar dolar ettiğinide açıklasana..yoksa bay ağabey dağda çok mu bunalmışlar yoksa..
    Cevapla
  • BÜLENT 8 yıl önce Şikayet Et
    ekonomiyi okadar düşünüyorsan söyle kaçak elektirik kullanmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?