Erdoğan'dan Irak'a 'operasyon' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya’dan İslamabad’a giderken uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Irak'a 'operasyon' tepkisi
Erdoğan'dan Irak'a 'operasyon' tepkisi
GİRİŞ 03.08.2015 02:26 GÜNCELLEME 03.08.2015 09:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Endonezya’da Yunus Emre Enstitüsü’nün kurulması hususunu Endonezyalı yetkililerle paylaştığını ifade eden Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanması (PDY) konusunda da bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın Kandil'e yönelik hava operasyonlarına tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:'

IRAK'IN HAVA OPERASYONLARINA TEPKİSİ

''Kandil’i vurmamızı onlar kendileri için doğru bulmadıklarını söylüyorlar. Tabii bu tür bir yaklaşım doğru bir yaklaşım değildir. Zira öncelikle Irak olarak siz, kendi topraklarınızda, Türkiye'ye tehdit oluşturan terör unsurlarının barınmasına izin vermemelisiniz. Onları engellemezseniz, Türkiye kendi tedbirini kendisi alacaktır, gereğini de yapacaktır. Kaldı ki biz Irak yönetimine, teröre karşı mücadelede kendilerine gerekli yardımı vermeye hazır olduğumuzu her zaman söyledik. Öte yandan PYD'nin Suriye ordusuna katılabileceğine, Esed rejiminin de bu yöndeki eğilimlerine ilişkin haberler ilginç. Tabii ki koalisyon güçleri olarak tüm bunları aramızda konuşup değerlendireceğiz, ona göre de yol haritamıza işlerlik kazandıracağız.''

''DEVLET SEYİRCİ KALMAZ''

Biliyorsunuz, 2013’te bize o zaman silahları bırakma sözü vermişlerdi. Ama sözlerini tutmadılar. Sözlerini tutmadıkları gibi, terör saldırılarına tekrar başladılar. Son olaylar, kimin hangi hayaller peşinde olduğunu gösteriyor. Devlet bu saldırılara tabii ki seyirci kalmaz, kalamaz.

'ARTIK O DÖNEMLERE YER YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son operasyonları, ''Tekrar 90'lara dönmek'' biçiminde yorumlayanlara da sert tepki gösterdi. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O tür ifadeleri kullananların zihinsel yapısı, aslında 90'ların çok daha gerisinde. Dolayısıyla, önce onların kendilerini gözden geçirmeleri lazım. Belki de 90'lar öncesine bir tür özlem duyuyorlar. Ama Türkiye artık o dönemleri çoktan geride bıraktı. Artık o dönemlere yer yok. Bizim yeni Türkiye’yi gayretle, azimle, kararlılıkla inşa etmeyi başarmamız lazım.

 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 3
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    Hainin sonu bellidir ama hak 1 dir. Yani bu dik duruşlar değil pkk kim gelirse gelsin hak elbet galip gelecektir.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    90lı yıllara dönmeyeceğiz nedemek. pkknin tamamen kökü kazınması lazım. görün bakın bölge halkı o zaman akpartiye yönlenecek.
    Cevapla
  • REİS 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Cbaskanına hdp kapatılmamalı eğer kapatılırsa magdur psikolojisini zırh gibi kullanacaklar eger kapatılacaksa hepsi siyasi yasaklı olmalıki yeni parti kurmasınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi