AK Parti yeni vitriniyle seçime girecek

AK Parti 5. Olağan kongre hazırlıkları için düğmeye bastı.

AK Parti yeni vitriniyle seçime girecek
AK Parti yeni vitriniyle seçime girecek
GİRİŞ 20.08.2015 11:55 GÜNCELLEME 21.08.2015 01:27
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

12 Eylül'de Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongre AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk olağan kongresi olacak.

AK PARTİ VİTRİNİ YENİLİYOR

Kongrede AK Parti hem vitrin değişikliğine hem söylem değişikliğine gidecek. Kulislerde, kongrede 50 asil 25 yedek üyeden oluşan partinin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) yer alan isimlerin yarısından fazlasının değişeceği konuşuluyor. Bunun sebebi olarak 7 Haziran seçimlerinde yaşanan oy kaybı gösteriliyor. Faturanın bazı parti yöneticilerine kesileceği belirtiliyor. Parti yönetiminde yapılacak değişiklikle Davutoğlu'nun tekrar seçime yenilenmiş parti vitrini ile gireceği belirtiliyor. Kongrede Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlık için tek aday olması bekleniyor. 

Bölgelerinde karşılığı olan kişiler parti yönetimine girecek. Kurullarda genç kişiler de yerlerini alacak. Böylelikle tecrübe ve genç ruh birleştirilecek.

3 DÖNEM KURALINA DAVUTOĞLU FORMÜLÜ

AK Parti hem 3 dönem kuralının felsefesini koruyacak, hem kimseye haksızlık yapmayacak, hem de AK Parti’nin 13 yılda oluşturduğu devlet deneyimine sahip insan kaynağını değerlendirme imkanı verecek, kimsenin devre dışı kalmayacağı bir formül bulunacak. Bir komisyon, tüzük değişikliği için çalışacak. Davutoğlu'nun aklında bir formül olduğu ama buna istişare sonrası karar vereceği öğrenildi.

LİSTELER YENİDEN YAPILACAK

Parti kurulları içinde tekrar adaylık süreci işletilecek, yeni müracaatlar alınacak, eskiler gözden geçirilecek hepsi bir arada değerlendirilecek.

YORUMLAR 14
  • ali cetin 8 yıl önce Şikayet Et
    ne hocası ya??? stajyer bile olamadı maalesef
    Cevapla
  • vatan aski 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olsun insallah vatana millete
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    2002 deki ayarlara geri dönün
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle ilçe yönetimdeki insanları değiştirmekle başlayın
    Cevapla
  • Sadik 8 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi kavgalar tartışmalar zıtlaşmalar bir yana bırakılsın. Birlik beraberlik içinde hareket edilsin. Vatan savunması konusunda bir olunsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!