Akdoğan: "Seçimin tek sorumlusu Bahçeli'dir"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu vardır, o da Sayın Bahçeli'dir" diye konuştu.a

Akdoğan: "Seçimin tek sorumlusu Bahçeli'dir"
Akdoğan: "Seçimin tek sorumlusu Bahçeli'dir"
GİRİŞ 25.08.2015 19:44 GÜNCELLEME 26.08.2015 01:12
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Akdoğan, hükümetin kurulabilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çok samimi bir şekilde gayret gösterdiğini ifade ederek, "Bugün geldiğimiz noktada artık şartları zorlamadan bu siyasi sorumluluğu üstlenmek ve Türkiye'yi seçime götürecek bir hükümetin içinde yer almak gerekiyor. Fakat partiler burada maalesef bu tavrı sergileyemediler, inşallah milletvekilleri bu siyasi sorumluluğu sergilerler. Bu bizim temennimiz" dedi.

İlk kez geçici bir seçim hükümetinin kurulduğunu ve yeni bir teamülün oluşacağını belirten Akdoğan, bu durumun bütün koalisyon görüşmeleri sürecinin normal akışında işlerin bir yere varamadığı, bütün opsiyonların tükendiği için ortaya çıktığını ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü konuşmasında "ülkenin seçime gitmesinin sorumluluğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da gördüğünü" söylemesine değinen Akdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu vardır, o da Sayın Bahçeli'dir. O dönemde koalisyona kapıyı kapatan Sayın Bahçeli'dir. Başbakanımızın yaptığı çağrıya da karşılık vermedi. Açıkça Sayın Başbakanımız ile görüşmede 'Meclis'e böyle bir erken seçim önerisi getirirseniz biz katılırız ve hayır oyu veririz' dedi. Siz  bütün kapıları kapatacaksınız, bu kapıları kapattığınız için bütün opsiyonlar tükenecek, Türkiye seçime gidecek, seçim hükümeti kurulmasın diye yapılan önerileri de kabul etmeyeceksiniz ondan sonra da 'HDP ile yan yana oturdunuz'. O zaman siz AK Parti, HDP ile yan yana otursun diye Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Seçimin sorumluluğu da geçici seçim hükümetinin kurulmasının vebali de Sayın Bahçeli'ye aittir."

YORUMLAR 29
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    Tek sorumlu rte...bastan beri secim istiyordu. .
    Cevapla
  • mehmet. 8 yıl önce Şikayet Et
    bende.mhpliyim.ama.bahçelinin.bir.yaralı.parmaga.işedigini.görmedim.meral.akşener.hanıma.bu.parti.teslim.edilmeli
    Cevapla
  • Uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    Erken seçimin sorumlusunun Bahçeli olmadığını ve kim olduğunu gayet iyi biliyoruz.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi bir siz iyisiniz herkes kötü,sütten çıkmış akdoğan
    Cevapla
  • selam 8 yıl önce Şikayet Et
    tek başına mhp gelecek görürsünüz
    Cevapla
  • yeniburdur 8 yıl önce Şikayet Et
    rüyanızda mı gördünüz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim