Akdoğan: Bahçeli canavara dönüşüyor

Yalçın Akdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında ilginç bir benzetmede bulundu.

Akdoğan: Bahçeli canavara dönüşüyor
Akdoğan: Bahçeli canavara dönüşüyor
GİRİŞ 26.08.2015 13:40 GÜNCELLEME 26.08.2015 13:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Seçimle ilgili değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan erken seçim kararından MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi sorumlu tutarak Bahçeli için;''Tam bir canavara dönüşüyor'' ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'deki programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İlk kez geçici bir seçim hükümetinin kurulduğunu ve yeni bir teamülün oluşacağını belirten Akdoğan, bu durumun bütün koalisyon görüşmeleri sürecinin normal akışında işlerin bir yere varamadığı, bütün opsiyonların tükendiği için ortaya çıktığını ifade etti.

''ÖNÜMÜZDE YENİ BİR TABLO VAR''

Akdoğan, bu yeni durumun partiler arası bir koalisyon durumu olmadığına işaret ederek, "Biz herhangi bir partiyle hükümet ortaklığı yapmıyoruz. Şu anda kurulacak hükümet, partiler arası bir koalisyon değildir, koalisyon ortaklığı değildir. Önümüzde yeni bir tablo var. Bu tabloya göre elbette belli partilerden belli oranda bakan alınacak. Burada diğer bakanlık teklif edilecek kişiler de milletvekili sıfatıyla bu hükümetin üyesi olarak davet edilecektir. Bunu partiler arası bir ilişki, koalisyon, ortaklık gibi anlamlandırmamamız lazım. Bu anayasal bir zorunluluk" diye konuştu.

''ERKEN SEÇİMİN SORUMLUSU BAHÇELİ''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasında "ülkenin seçime gitmesinin sorumluluğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da gördüğünü" söylemesine değinen Akdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu vardır, o da Sayın Bahçeli'dir. O dönemde koalisyona kapıyı kapatan Sayın Bahçeli'dir. Başbakanımızın yaptığı çağrıya da karşılık vermedi. Açıkça Sayın Başbakanımız ile görüşmede 'Meclis'e böyle bir erken seçim önerisi getirirseniz biz katılırız ve hayır oyu veririz' dedi. Siz bütün kapıları kapatacaksınız, bu kapıları kapattığınız için bütün opsiyonlar tükenecek, Türkiye seçime gidecek, seçim hükümeti kurulmasın diye yapılan önerileri de kabul etmeyeceksiniz ondan sonra da 'HDP ile yan yana oturdunuz'. O zaman siz AK Parti, HDP ile yan yana otursun diye Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Seçimin sorumluluğu da geçici seçim hükümetinin kurulmasının vebali de Sayın Bahçeli'ye aittir."

''BAHÇELİ BİR CANAVARA DÖNÜŞÜYOR''

Yalçın Akdoğan, Bahçeli'nin konuşmasına işaret ederek, "Kişi olarak çok beyefendi birisi ama yazılı metin okuduğu zaman tam bir canavara dönüşüyor, tam bir kişilik bölünmesi hali var. Konuşmaları yenilir yutulur laflar değil, bu tam bir küfürname gibi açık küfürler sıralıyor. 'Şerefsizler, ahlaksızlar' diyor, Sayın Cumhurbaşkanı'na 'haysiyetsiz' diyor. Burada bir siyasi terbiye sorunu var. MHP gibi büyük bir hareketin başındaki bir insan nasıl böyle küfürler sıralayabilir? MHP'yi esir alan bir genel başkan var. Herkes onun ağzına bakıyor, tek adam mantığıyla MHP'yi uçurumun kenarına getirmiş bir kişiden bahsediyoruz. Eğer HDP'liler bugün kabineye giriyorsa bunun siyasi vebali Sayın Bahçeli'ye aittir" dedi.

Bahçeli'nin kendileri hakkında "yalan söylüyor" iddiasında bulunduğunu belirten Akdoğan, "MHP ile sanki koalisyon kurulamadı" diye yansıttığını ve bunun yalan bir ifade olduğunu söyledi.

YORUMLAR 4
  • kerim tunç 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet Sn Bahçeli bence çok büyük hata yaptı ama hem Sn Davutoğlu ve hemde Sn Erdoğan'da hata yaptı.Sn Yalçın Akdoğanı danışman ve bakan yapmakla.Bu Arkadaş Dolmabahçe mütabakatını sn Sırrı Süreyya ile okumadı mı?Yönlendiren hep bu beyefendi.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı millete bedel ödetene millette bunun bedelini ödetir.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı millete bedel ödetene millette bunun bedelini ödetir.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı millete bedel ödetene millette bunun bedelini ödetir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini