Bakanlık verilen isimler hangileri? CHP, MHP, HDP

Seçim hükümetinin geçici bakanları belli oldu. İşte CHP, MHP, HDP'den Bakanlık verilen isimler

Bakanlık verilen isimler hangileri? CHP, MHP, HDP
Bakanlık verilen isimler hangileri? CHP, MHP, HDP
GİRİŞ 28.08.2015 09:08 GÜNCELLEME 28.08.2015 09:09

Seçim hükümetinin geçici bakanları belli oldu. İşte CHP, MHP, HDP'den Bakanlık verilen isimler . Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde yer almasını istediği isimlere bakanlık teklifi götürdü. Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği ve Hürriyet'in ulaştığı isimler şöyle...

CHP

İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak – Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı
Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan Toker - İsmet İnönü’nün  torunu
İstanbul Milletvekili İlhan Kesici – 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i akrabası
Antalya Milletvekili Deniz Baykal – CHP Eski Genel Başkanı 
Ankara Milletvekili Tekin Bingöl 

MHP

İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu – Eski Sanayi Bakanı
Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş – Alparslan Türkeş’in oğlu
İstanbul Milletvekili Meral Akşener – Eski İçişleri Bakanı

HDP

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel
İzmir Milletvekili Müslüm Doğan
Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca - Eski Kaymakam

MÜSLÜM DOĞAN KİMDİR?

HDP İzmir 2. Bölge Milletveli Müslüm Doğan, Sivas Divriği doğumlu. Evli ve bir çocuk babasıdır. Selçuk üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. Gazi üniversitesi Şehir Plancılığı Bölümünde yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar SGK'da şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği yaptıktan sonra 2012 de emekli oldu. HDP'nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem MYK üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Alevilik konusunda ve mesleki nitelikte çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

LEVENT TÜZEL KİMDİR?

HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, 1961 Giresun doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Tüzel 1985'ten itibaren serbest avukatlık yaptı. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde Yönetim kurulu üyeliği, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığı yaptı. 1996 yılında Emek Partisi kurucu genel başkanı olan Tüzel, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde İzmir'den emek ve demokrasi güçlerinin ortak adayı olarak bağımsız milletvekili adayı olmuş, 36.167 oy (%3,4) almasına karşın seçilememiştir. 12 Haziran 2011 seçimlerinde aday olduğu İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçilmiştir. 27 Ekim 2013'te toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kongresi'nde HDP'ye katıldı. Bu tarihten itibaren Meclisteki çalışmalarını HDP İstanbul Milletvekili olarak sürdürmektedir. 7 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçilmiştir

ALİ HAYDAR KONCA KİMDİR?

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca,  1950 Muş Varto doğumlu. Yurtdışı oylarının eklenmesinin ardından Halkların Demokratik Partisi 25. dönem Kocaeli milletvekili olarak seçildi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu, 1980 Askerî Darbesi’ne kadar birçok şehirde kaymakamlık yaptı, darbeden sonra göreve iâde edildi, Hassa, Çüngüş ve Sürmene kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne tâyin edildi. Bu görevinden istifa ederek Kocaeli’de serbest avukat olarak hayâtına devam etti. 1989 Türkiye yerel seçimlerinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den belediye meclis üyesi seçildi. Bir süre sonra partiden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etti. Konca 3 çocuk ve 5 torun sâhibidir.

KENAN TANRIKULU KİMDİR?

MHP Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1958 İstanbul doğumlu. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. DPT İktisadi Planlama Başkanlığı ve Ekonomik Modeller Dairesi Planlama Uzmanlığı, Devlet Bakanlığı Bakan Danışmanlığı, Çevre Bakanlığı Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapmıştır. 21., 23., 24. ve 25. Dönem İzmir Milletvekilidir. Türkiye-ABD ve Türkiye-İspanya Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

MERAL AKŞENER KİMDİR?

MHP Milletvekili Meral Akşener, 1956 İzmit doğumlu.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktorasını tamamladı. 20., 23., 24.ve 25. Dönem İstanbul, 21. Dönem Kocaeli Milletvekilliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve bir çocuk annesidir. En son 1968 yılında CHP'den Millet Meclisi başkanvekili seçilen Muş Mebusu Hayriye Ayşe Nermin Neftçi'den sonra 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekili seçilen kadın milletvekili olmuştur. Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1954 İstanbul doğumlu. Milliyetçi Hareket Partisi'nden Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. dönem ve 24. dönem Ankara milletvekili olan Türkeş, aynı zamanda partinin Merkez Yönetim Kurulu üyesidir. MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Ticaret fuarı organizasyonu alanında Turkuaz Fuarcılığı kurdu. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Turtle Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Karuzel Medikal, Elektronik Limited Şirketi'nin ortağı oldu ve şirketlerin müdürlük görevini üstlendi. Karuzel Uzay Uydu Görüntüleri Çözümleme ve İşleme Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti. Bunun üzerine ATP'yi (Aydınlık Türkiye Partisi) kurdu, genel başkanı oldu ve DYP ile koalisyon yaptı. Fakat, DYP 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamayınca parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktığını açıkladı. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!