Tuğrul Türkeş disiplin kuruluna sevk edildi

Seçim Hükümeti kapsamında, bakanlık teklifini kabul eden MHP milletvekili Tuğrul Türkeş, kesin ihraç gerekçesiyle disipline sevk edildi

Tuğrul Türkeş disiplin kuruluna sevk edildi
Tuğrul Türkeş disiplin kuruluna sevk edildi
GİRİŞ 27.08.2015 01:05 GÜNCELLEME 27.08.2015 01:24
Bu Habere 262 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yıldırım Tuğrul Türkeş ile ilgili "Parti ilkelerimiz ve yetkili kurullarımızca belirlenen parti politikalarımıza aykırı bir şekilde ortaya konulmuş olan davranış nedeniyle adı geçen milletvekili, Sayın Genel Başkanımızca, parti üyeliğinden tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılması için merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir" ifadesini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasanın 114. maddesi gereğince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümeti kurmakla görevlendirdiği AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından "Başbakan Yardımcısı sıfatıyla kabine üyeliği teklif edilen" parti üyesi ve halen Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yıldırım Tuğrul Türkeş'in anılan görevi kabul ettiğinin anlaşıldığını belirtti.

Türkeş'in bu davranışının, parti politikalarına aykırı bir şekilde ortaya konulduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Adı geçen milletvekili, Sayın Genel Başkanımız tarafından, MHP Parti Tüzüğünün ilgili maddeleri çerçevesinde ve yine aynı tüzüğün 78, 79 ve 81. maddeleri uyarınca parti üyeliğinden tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması için merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir."

YORUMLAR 262
  • hakkı hoca 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Bahçeli: Milletimiz bize ana muhalefet görevi vermiştir. Bunu diyen adamın kendisinden de partisinden de bu ülkeye bir gram fayda gelmez. Tuğrul Türkeş bunu görmüş olmalı.
    Cevapla
  • MEHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın adam. Cesaret timsali oldun. Kovulmayı göze aldın ama milletin gönlünde taht kurdun. Allah bahtını açık etsin
    Cevapla
  • türk gücü 8 yıl önce Şikayet Et
    bahçeliye hesabı halk soracak tek başına dediğim dedik çaldığım düdük diyor.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP genel baskani bir gün olur.
    Cevapla
  • Nami Nizamettin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümet kurulmasın da bakın ; Nasıl anayasal bir suç işliyorsunuz? Sanırım cazası da partinin kapatılmasıydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a füze saldırısı
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler