Devlet Bahçeli 1999'da da FP'yi satmıştı

AK Parti 25. Dönem Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Bahçeli'nin 1999'da sol partiyi destelediğini hatırlattı.

Devlet Bahçeli 1999'da da FP'yi satmıştı
Devlet Bahçeli 1999'da da FP'yi satmıştı
GİRİŞ 27.08.2015 17:18 GÜNCELLEME 27.08.2015 17:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

20 ve 21. Dönemlerde Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nden TBMM’ye giren, 54. Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevini üstlenen, AK Parti 25. Dönem Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, uzlaşmaz tutumuyla Türkiye’yi HDP’li seçim hükümetine mahkûm eden MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye sert eleştirilerde bulundu.

Akit’e özel açıklamada bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, şunları söyledi:

VEKİL SAYISI 411 OLMASINA RAĞMEN, ECEVİT'İ BAŞBAKAN İLAN ETTİ

Sayın Devlet Bahçeli, 1999 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde daha seçim akşamı yaptığı açıklamada, “Fazilet Partisi ile Doğru Yol Partisi dinlensin” demişti. Bunu demekle daha o saatte Sayın Ecevit’i başbakan ilan etmişti. Oysa sağ partilerin toplam vekil sayısı 411’di. Rahşan Ecevit’in, ‘Eli kanlı katillerle hükümet kurulmasını içimize sindiremeyiz’ sözüne rağmen DSP’yle hükümet kurdular. O hükümetin de ekonomik krizlerle ülkemize yüzlerce milyar dolar kaybettirdiğini ve IMF’ye mahkûm ettirdiğini acı tecrübelerle hatırlıyoruz.” 

 “BAHÇELİ HDP’NİN SEÇİM HÜKÜMETİNE GİRMESİNİ SAĞLAMIŞTIR”

Ahmet Demircan, “1999 yılında FP ile DYP dururken, sağ partilerin milletvekili sayısı 411 iken hepsini elinin tersi ile itip, DSP ile hükümet kuran Bahçeli, şimdi de meclisin seçim kararı alma imkanı varken, meclisin önünü tıkayarak, HDP’nin seçim hükümetine girmesini sağlamıştır. Bunun bir tek sorumlusu vardır o da MHP ve Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’dir” dedi. 

 “2015, MHP YÜZÜNDEN KAYIP YILDIR”

“Şu anda 2015 MHP liderinin yüzünden kayıp yıldır” diyen Demircan şöyle devam etti: “MHP Genel Başkanı, 7 Haziran sonrası yaptığı açıklamada, seçim istemişti. Sonra AK Parti’yi CHP ve HDP ile koalisyon hükümetine zorlayan açıklamalar yaptı. Ardından gelinen noktada seçim hükümetine bile destek vermedi. MHP lideri ülkeyi bu sürece kendi elleriyle itmiştir. MHP tabanında AK Parti ile koalisyona büyük destek vardı. MHP’nin bu anlaşılmaz tutumu, kamuoyu yoklamaları, kendi tabanının görüşleri dikkate alındı mı, sormak lazım.”

1999’DA “KATİLLER” HAKARETİNE RAĞMEN DSP İLE HÜKÜMET KURDU

1999 genel seçiminin TBMM’de koalisyon gerektiren bir dağılım ortaya çıkmıştı. DSP 136, MHP 129, FP 111, ANAP 86, DYP 85 ve bağımsızlar 3 sandalye sahibi oldu. 7 Haziran seçimi gecesi yaptığı açıklamada, muhalefette kalacaklarını, erken seçime de gidilebileceğini kaydeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1999 seçimleri sonrasında da ilk çıkışı yapan lider olmuştu. Bahçeli, “FP ile DYP’nin bu dönem dinlenmeleri lazım” diyerek koalisyon alternatiflerinin en az yarısını devre dışı bıraktı. Seçim sonrası günlerde DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit’ten gelen “Eli kanlı katillerle hükümet kurulmasını içimize sindiremeyiz” şeklindeki ağır ifadelere rağmeh Bahçeli DSP ile koalisyona gitti.

KAYNAK: YENİAKİT
YORUMLAR 13
  • vatandaş. 8 yıl önce Şikayet Et
    adam kaset tehdidinde eli mahkum bi şey olmaz bundan.
    Cevapla
  • haktan 8 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan hocaya oy vermiş biri olarak Rahmetli enson konuşağı lafı enbaşa alırdı.İnsanları etrafından kaçırdı.Sayın erdoğan böyle yapmaya mecbur kaldı .iyiki yapmış.Allah ondan razı olsun biz ona minnettarız.Erbakanın yolundan gitti belli etmedi tambir siyasetçi oldu.Rahmetlinin emeği boşa çıkmadı onu da rahmet ve minnetle anıyoruz
    Cevapla
  • aklibasinda. 8 yıl önce Şikayet Et
    insanin milli görüscü olabilmesi icin illede saadette olmasimi gerekiyor. Bende Milli görüscüyüm ama Ak partiliyim.Milli görüscülügümede laf ettirtmem.
    Cevapla
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Gizli solcular...
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    ANAP ve DSP ile koalisyon yapan MHP nin gerekli dersi aldığının göstergesi bu seçim sonrası CHP/HDP destekli Başbakanlığı kabul etmemesinden anlaşılmış OLMASINA rağmen si AKP lilerin MHP ve CHP ile koalisyon yapmayarak HDP ile seçim Hükümeti kurmasını nasıl olursa hoş karşılayabiliyorsunuzu ? MHP ile yola devam ,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı