Demirtaş'tan Viyana'da özerklik açıklaması

Vekillerinin Yüksekova'ya giremediğini söyleyen Demirtaş "Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın? Orada fazlalık olan validir" dedi.

Demirtaş'tan Viyana'da özerklik açıklaması
Demirtaş'tan Viyana'da özerklik açıklaması
GİRİŞ 28.08.2015 01:14 GÜNCELLEME 28.08.2015 01:42
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Avusturya'nın başkenti Viyana'da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de her gün asker, polis, sivil ve çocukların öldüğünü, bunları durdurmak için çabaladıklarını ancak iktidarı bırakmak istemeyenlerin engel olduğunu ileri sürdü.

"KÜRTLER ÖZERKLİK İSTEMESİN DE NE YAPSIN"

İktidarın savaş, kendilerinin barış istediğini savunan Demirtaş, "Savaş isteyen sizsiniz, 'barış barış' diye haykıran biziz, 'derhal ateşkes olsun, müzakereler başlasın' diyen biziz. Savaş yanlısı olan sizsiniz" dedi.

Demirtaş, Yüksekova ve Cizre'de "katliam yapıldığını" ve aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişinin öldüğünü iddia etti.

Hakkari'de atanmış valinin, seçilmiş milletvekillerini şehre sokmadığını savunan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletvekillerimiz Yüksekova'ya giremiyor. AK Parti valisi, panzerlerle tankla tomayla şehrin girişini kapatmış. Arkadaşlarımız yüzde 100 oy aldılar. Şimdi ben size söylüyorum, Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın? Orada yanlış yapan fazlalık Hakkari halkı mı, atanmış memur vali mı? Fazlalık olan validir."

SKANDAL GEZİ RUHU ÇAĞRISI

Türkiye'nin doğusunda yaşanan olaylara karşı batıdakilerin de Gezi ve Kobani ruhuyla ayağa kalkması gerektiğini ileri süren Demirtaş, "Herkes Gezi ruhuyla bir kez daha bu hükümete 'bunları yapamazsın' demeli ve diyebilmelidir. Türk-Kürt savaşa son vermek için el ele vermelidir. Alevi Sünni demeden, genç yaşlı, kadın erkek demeden tek çıkış, tek kurtuluş yolu budur" görüşünü dile getirdi.

1 Kasım'da yapılacak seçimlerde yeniden başarılı olacaklarını iddia eden Demirtaş,"Alçakça katliamlara rağmen 'silahlar susmalı' diyoruz. Ölüm olmasın, kan olmasın. Gözyaşı ve acılar bunlar bizim tercihimiz değildir. AK Parti'nin tercihi savaştır. Direnişimizden asla geri adım atmayacağız" ifadesini kullandı.

"BİZ O BAKANLIK KOLTUKLARINA OTURACAĞIZ"

Seçim hükümetinde halkın sesi olmaya devam edeceklerini ve emanete sahip çıkacaklarını kaydeden Demirtaş, "Yanlış yaptığımız konusunda eleştirenlere inanmayın. HDP nereden geldiğini ve nereye gideceğini biliyor" dedi.

Seçim güvenliği, iç güvenliğin korunması ve devlet imkanlarının tek başına kullanılmaması için seçim hükümetinde yer alacaklarını belirten Demirtaş, HDP'ye verilecek bakanlıkların bir lütuf değil, halkın iradesinin yansıması olduğunu savundu.

Demirtaş, "Bakanlıklar AK Parti'nin tapulu malı değil, niye onlara bırakıyormuşuz ki. Biz o bakanlık koltuklarına oturacağız. Onların tam da ensesinde olacağız. Savaş kararı almaya çalışırken haksızlık, adaletsizlik ve katliam kararları almaya çalışılırken HDP'li bakanlar orada olacak. 'Biz sana savaş yaptırtmayacağız' dedik ya işte onun için Bakanlar Kurulunda olacağız" diye konuştu.

YORUMLAR 23
  • Sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim neyin özerikliği bu? neden? hangi kürt herhangi bir haktan mahrum? önünde ne engel var? yapmak isteyipte devletin engel olduğu ne var? biri bana açıklamada bulunsun(kürtçüler) Allah sizin gibi hainleri ıslah değil helak etsin inşallah...
    Cevapla
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlere Özerklik verilsin mi? verilmesin mi? Halka sorulsun bakalım. Halk ne dese saygılı olalım desin bakalım? Hani Başkanlık için halka soralım demişti ya? Buyrun hodri meydan.
    Cevapla
  • alii 8 yıl önce Şikayet Et
    özerklik devlete isyandır savunan herkes millet vekilide olsa dokunulmazlığı kaldırılıp yargılanmalıdır.
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Barıştan bahseden DEMİRTAŞ ve saz ekibi... Savaş olmazsa kan akmazsa ne ile besleneceksiniz? Merak ediyorum. Takım elbise giyip, meydanlarda konuşmak, dişinizden damlayan kanı, gözünüzden zorla akıtmaya çalıştığınız timsah gözyaşlarını gizlemeye yetmiyor maalesef.
    Cevapla
  • topal Alo 8 yıl önce Şikayet Et
    Selo sen kurtlerede dusmansi Turk toplumunada benim babam kurt anam Turk her ikiside senden nefret ediyo cunku akrabaliklari yok sayiyorsun.TURK Devlete i Avusturyada fasizan bir devlet olarak ilan ediyorsun Demokrasimizin size sundugu nimetlerixe kacirmiyorsun 3.bakanlik ornegi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde