Erdoğan'dan yargıdaki hizipçiliğe sert çıktı

Adli Yıl açılış programında bir konuşma Cumhurbaşkanı Erdoğan paralel örgütün ayrılıkçı bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan yargıdaki hizipçiliğe sert çıktı
Erdoğan'dan yargıdaki hizipçiliğe sert çıktı
GİRİŞ 01.09.2015 11:57 GÜNCELLEME 01.09.2015 12:51
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılışı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan’ın mesajında ‘Hukukun her türlü olumsuz tartışmadan, her türlü şaibeden uzak, herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır.’ denildi. Erdoğan'ın açıklamasında 'Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır' ifadesi kullanıldı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adli Yıl açılış mesajı:

“Türkiye Cumhuriyeti, yasama, yürütme ve yargı organları üzerine bina edilen devlet yapısıyla, 2023 hedefleri doğrultusunda, kararlı adımlarla ilerliyor.  Hâkimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlarıyla yargı organı, devletimizin temel kurumlarından biri olarak hayati bir görev ifa etmektedir. Hak ve özgürlüklerin, kardeşliğin, toplumsal barışın ve huzurun en güçlü teminatı adalettir.

“FİZİKİ ALTYAPIYI İYİLEŞTİRDİK”

Adalet olmadan kalkınmanın gerçekleştirilebilmesi, demokratikleşme olmadan da hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesi mümkün değildir. Hukuk ve adalet alanında yapılan yatırımları, huzura, sosyal barışa ve ülkemizin aydınlık geleceğine yapılan yatırımlar olarak görüyoruz. Bu anlayışla, bilhassa son 12 yılda, hukuk devleti ilkesinin güçlenmesi ve demokrasimizin gelişmesi için tarihi önemde reformları hayata geçirmenin yanında, adalet teşkilatımızın fiziki altyapısını da iyileştirdik. 

HUKUK'UN TARAFSIZLIĞI

Daha önce son derece yetersiz şartlarda, bodrumlarda, merdiven altlarında hizmet vermeye çalışan adalet kurumlarımız, artık ülkemizin her yerinde son derece modern imkânlarla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Reformlar devam ettikçe, adalet sistemimizin işleyişi güçlendikçe Türkiye’nin, hukukun eksiksiz tecellisiyle dünyanın örnek aldığı bir ülke olma yolunda ilerleyeceğine inanıyorum.  Hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesinin, adil bir yargı sisteminin varlığı ve işleyişiyle mümkün olduğu açıktır.  Adalet sistemi, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak çalıştığı sürece, toplumda yargı kurumlarına, dolayısıyla adalete olan güven de güçlenecektir. 

YORUMLAR 18
  • alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    Gölgen yeter
    Cevapla
  • mehmet reşit 8 yıl önce Şikayet Et
    bu yola beraber çıktık beraber ikerleyecegiz inşallah allahın izniyle
    Cevapla
  • yuksel 8 yıl önce Şikayet Et
    idam sart baska yolu yok bu isin besle sal gene teror
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    O nerde müslüman millet bir ola fatıh sultan ola spor takımı gibi siyaset yapiyoruz
    Cevapla
  • naz 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabim sizinle olsun yolunuz hep aydınlık olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?