CHP, MHP ve HDP yemin istemedi

Olağanüstü toplanan TBMM'de Bakanların yemin edip etmemeleri yönünde yapılan oylamada 'etmeme' kararı çıktı.

GİRİŞ 03.09.2015 14:27 GÜNCELLEME 03.09.2015 15:18
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

1 Ekim'e kadar tatilde olan TBMM bugün 'olağanüstü' toplandı. Gündemde süresi dolan Suriye-Irak tezkeresi için yapılacak oylama var. Ancak meclise Tezkere oylamasının yanında yemin krizi damga vurdu...

CHP İTİRAZ ETTİ

TBMM'nin olağanüstü toplantısında CHP grubu seçim hükümetinde bağımsız olarak bakan olduğu işaret edilen kişilerin bağımsız olmadığı ve bundan dolayı yemin edemeyecekleri yönünde usul tartışması açtırdı. Ancak 'yemin' törenine geçilmesi yönünde görüş bildiren TBMM Başkanvekili Koray Aydın'a CHP, MHP ve HDP'li vekiller karşı çıktı ve oylama istedi.

CHP-MHP-HDP: 'YEMİN ETMESİN' DEDİ

Yapılan oylamada CHP, MHP ve HDP yemin etmemeleri yönünde oy kullandı. AK Parti ise yemin etmeleri yönünde oy kullandı. Bakanların yemin etmemeleri yönünde karar çıktı.

KARAR BİRAZDAN AÇIKLANACAK

CHP, MHP ve HDP'ye göre 11 bağımsız Bakan, bağımsız değil. Sayım sonrası gerginlik yaşandı ve Meclis'teki oturuma ara verildi. 11 Bağımsız Bakanın yemin edip etmeyeceğini aradan sonra karar verilecek.

YEMİN EDİP ETMEME KONUSU USULE AÇILAMAZ

Aradan sonra söz hakkı alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Doğan Kubat, "Yemin edip etmeme konusunda oylama yapıldı. Aslında bu oylamanın yapılmaması gerekiyordu. Dışarıdan atanmış bağımsız bakanların anayasal hakkı olan yemin konusunda TBMM'de usul tartışmasıyla bunu engelleyici bir tutum sergilemesi anayasa aykırıdır. Eğer bu noktada tutum devam ederse bunun hakkında usul tartışması talep ediyorum" dedi. 

5 DAKİKA DAHA ARA VERİLDİ

Koray Aydın usul tartışması başlatmasının ardından CHP-MHP ve HDP'nin Grup Başkanvekilleri Aydın'ın yanına giderek itirazda bulundu. Aydın, daha sonra 5 dakika ara verdi içeriye konuşmaya davet etti.

ELEKTRONİK ORTAMDA YENİDEN OY KULLANILACAK

TBMM Başkanvekili Koray Aydın, oylama sayımında katip üyeler arasında anlaşmazlık çıktığını açıkladı. Aydın, Bağımsız Bakanların yemin edip etmemesi konusunda yeniden oy kullanılma başlattı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 73
  • nuri 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların işi gücü allem kullem.Buna vatan hainliği denir.Ey kalbinde zerre kadar iman olan mü'minler bu olayları not edin ona göre vazifenizi yetkinizi kullanın.
    Cevapla
  • Romero 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına oradaki bağımsız bakanların hangisi bağımsız hepsi Akp'nin arka sokağı
    Cevapla
  • serife 8 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsızdan kasıt Meclis dışından isim olması,Bunu anlamak zor olmasa gerek!Tabi ki kendi görüşü doğrultusunda seçecek hükümeti yönetecek olan o! MHP CHP vekil verseydi ozaman seçim hükümetine bu kadar rahatsız olduysanız!!! Adın gibi Fransız kalmışsın herşeye
    Cevapla
  • şaban 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey büyük Allah'ım sen bu yapılanları görür ve işitirsin. 3 kişi yola çıktığınızda birinizi imam seçin hadisine rağmen bu memleketi başsız bırakmaya, çıkarları doğrultusunda ülkemizde her türlü dalavereyi çevirmeye çalışanlara fırsat verme ve onları Kahhar ismi sıfatınla yerle bir et Ya Rab sen herşeyi hakkıyla gören ve bilensin. rahmet ve mağfiretini bizlerden esirgeme, memleketimi başsız koyma Ya Rab.Sen kafirlere ve münafıklara karşı şu islam toplumunu muzaffer eyle. Onları kendi oyunları için mağlup eyle Ya Rabbim.
    Cevapla
  • malatyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    malatyalıArtık anlayım MHP CHP HDP bunlar dış mihrak KUKLALARI...
    Cevapla
  • bir deli 8 yıl önce Şikayet Et
    oynatmaya az kaldı.şu hale bak.EY MİLLET ak partiye bir ders verelim dedin öylemi sevsinler senin dersini.hep beraber ders alıyoruz tabi anlayan varsa.bu milletten umudum kalmadı. aziz nesin doğru söylemiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...