HDP'nin tezkere çırpınışları!

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP'li milletvekillerine seslenerek sınır ötesi operasyon tezkeresine "hayır" oyu vermelerini istedi.

HDP'nin tezkere çırpınışları!
HDP'nin tezkere çırpınışları!
GİRİŞ 03.09.2015 15:03 GÜNCELLEME 03.09.2015 15:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek Irak-Suriye tezkeresiyle ilgili, "CHP'nin, AKP ve MHP'nin savaş bloğuna dahil olması tarihi bir hatadır, CHP bu hatadan bir an önce dönmelidir" dedi.

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, toplumda, Meclisin barış gündemiyle toplanması ve politika geliştirmesi beklentisi varken bugün "tarihe büyük bir ayıp olarak geçecek savaş tezkeresinin" olağanüstü toplantıda ele alınacağını ifade etti.

Tezkerenin Meclis'e korsan bir şekilde geldiğini, yeni kurulmuş kabinenin iradesinin gasp edildiğini öne süren Baluken, "AKP ve MHP'nin savaş ortaklığı bütün kamuoyu tarafından biliniyordu ama CHP'nin 'evet' oyunu vereceğini açıklaması, CHP'nin de bu savaşa ortaklığına dahil olması anlamına geliyor" diye konuştu.

"CHP'nin, AKP ve MHP'nin savaş bloğuna dahil olması tarihi bir hatadır, CHP bu hatadan bir an önce dönmelidir" görüşünü savunan Baluken, CHP içindeki rahatsız milletvekillerini tezkereye "hayır" oyu kullanmaya çağırdı.

YORUMLAR 6
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Toplumda barış beklentisi mi var ? Sizin olduğunuz yerler partilileriniz tarafından zaten savaş yeri sizde böyle bir beklenti yok. Bizim taraf ta silah bırakılana kadar barışı rafa kaldırdı. Hangi toplumda barış beklentisi var anlamadık. Sadece sizin çatal dilinizde var.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede teröre teröriste destek olan bir parti oldukça terör bitmez.Bu hain parti acilen kapatılmalı ve üyeleri terörden vatana ihanetten yargılanmalıdır.
    Cevapla
  • hursit dilaver 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların içinde acaba, 1965lı yılların meşhur fransız madamının kürt bebelerinin ağızlarındaki dişleri kontrol ederek fransaya götürdüklerinden var mıdır.o,ineklerin dişlerini kontrol eder gibi dişleri sayılarak fransaya götürülen kürt bebeleri şimdilerde olgun yaşlardadır. kürtlüklerini mi,müslümanlıklarını mı unuttular.acaba buynların içinde orda madamın himayesinde büyüyen var mı..bir soran yok mu yahu..
    Cevapla
  • adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    hani Deaş tehdit idi? ne oldu da deaşı da içine kapsayan sınır ötesi operasyona hayır diyorsunuz?...çünkü adam değilsiniz de ondan...seçimde kullanacağınız türkiye deaşa yardım ediyor enstrümanınız da elinizden alınıyor...
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı pardon adam dedim terörist sever haklı derdi başka tezkere çıkmasın tsk kandili bombalayamasın bunlarda rahatlıkla efendilerine uşaklık yapmaya devam edelim istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak