CHP-MHP ve HDP yan yana

HDP'yi yok sayan CHP'nin blok söylemi için de 'boş laf' diyen MHP, Meclis'te HDP ile aynı yönde oy kullandı ve meclisi kilitledi.

CHP-MHP ve HDP yan yana
CHP-MHP ve HDP yan yana
GİRİŞ 03.09.2015 16:37 GÜNCELLEME 03.09.2015 17:15
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Irak-Suriye tezkeresi, Bakanların yemini ve RTÜK üyesinin seçimi için olağan üstü toplanan TBMM'de, MHP seçim hükümetinin bağımsız bakanlarına karşı CHP ve HDP ile aynı yönde oy kullandı. HDP'yi yok sayarak onların olduğu yerde biz yokuz diyen, Kılıçdaroğlu'nun 'yüzde 60'lık blok' söylemi için de 'boş laf' ifadelerini kullanan Bahçeli ilk kez HDP ile aynı yönde el kaldırdı. Ancak yemin krizinin anayasal kanunlarla çözülmesi sonrası yüzde 60'lık blok partiler kaybetti. 11 Bağımsız bakan yemin etti.

MHP'NİN TAVRI DEĞİŞTİ

7 Haziran genel seçimleri sonrası; HDP'nin kendileri için yok sayıldığını söyleyen, Meclis Başkanlığı seçimde Deniz Baykal'ı 'HDP destekliyor' diye desteklemeyen MHP, olağanüstü toplanan Meclis'te tavır değişti.

MHP, HDP İLE AYNI YÖNDE OY KULLANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu seçim hükümetinde yer alan bağımsız bakanlara CHP grubunun usul tartışması açtırması üzerine yapılan oylamada; MHP, CHP ve HDP bakanların yemin etmemesi yönünde oy kullandı.

İşte CHP-MHP-HDP'nin aynı anda 'yemin etmesinler' yönünde oy kullandığı o an...

MECLİS KİLİTLENDİ

7 Haziran sonrası konuşulan yüzde 60'lık blok, bu oylamada bir araya gelerek Meclis'i çalışmaz hale geldi, kriz sonrası oturuma ara verildi.

MHP'DEN HDP'Yİ KAPATIN ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK'nın artan saldırıları sonrası HDP'yi kapatın çağrısı yapmıştı.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE MHP'NİN TAVRI

Meclis Başkanlığı seçiminde son turda AK Parti adayı İsmet Yılmaz ile CHP adayı Deniz Baykal'ın karşı karşıya kalmıştı. İki aday arasında oy kullanmayarak İsmet Yılmaz'ı Meclis Başkanlığı'na taşıyan MHP, Deniz Baykal'a HDP'nin oy verdiği gerekçesiyle oy vermediğini açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 113
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp den bakan yok zaten Türkeş in oğlu da bağımsız hareket etti hdp de o yemin metninin okunmasini istemiyor tabiki de üçü ayni hareket edecek
    Cevapla
  • Okuyucu 8 yıl önce Şikayet Et
    "Allah mhp'yi ıslah etsin" demeyeceğim. "Allah bunlara oy veren ülkücüleri ıslah etsin" diyeceğim. Bahçelinin bu kadar salvolarına rağmen hala nasıl eliniz o partiye oy vermeye gider?
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne yapmaya çalışıyorsun eyyy Bahçeli? MHP'yi her gün biraz daha bataklığı saplıyorsun.Bu kafayla MHP, barajı da geçemeyecek. Vatandaşın gözünde partiyi ne hale düşürdüğünü bir bilsen hemen istifa edersin. Ama nerde sende o yürek!!!
    Cevapla
  • a.u 8 yıl önce Şikayet Et
    sizin tek derdiniz kendinizi düşünmek. ülkeyi düşünseydiniz hiç bişiye hayır demezdin mhp
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    sen zorunlu olan seçim hükümetine bakan verme, sonra usulsuz atama var de hdp ile aynı yönde oy kullan. batıyorsunuz ey bahceli batıyorsunuz.az bucuk sempatisi olanlarıda nefret ettiriyorsunuz.şu zamanda muhalefet yapılırmı? devletten yana hiç olmayacakmısınız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer