Erbakan Vakfı'ndan Tek Başına İktidar açıklaması!

Erbakan Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, önümüzde ki seçimle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erbakan Vakfı'ndan Tek Başına İktidar açıklaması!
Erbakan Vakfı'ndan Tek Başına İktidar açıklaması!
GİRİŞ 15.09.2015 09:41 GÜNCELLEME 15.09.2015 10:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan döneminde Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, 20'nci dönem Zonguldak Eski Milletvekili Aydın; Kasım Ayında yapılacak olan yeniden seçimde koalisyonun en kötü tercih olduğunu vurgulayarak  “Ak Parti Tek Başına İktidar Olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ SORUNU ÇÖZER

Milli Görüşün en temel görevi milletin ve tüm insanlığın sorunlarını çözmek için çalışma yapmak olduğunu ifade eden Aydın, “2015 yılı kayb edilmiştir. Memleketin acilen hükümete ihtiyacı vardır. Temel problemi çözecek seçim sistemidir. Başkanlık sistemine geçilebilirse iki turlu sistem olacağından bu tablo ortaya çıkmaz boşa zaman tüketilmemiş olacaktı. Nitekim mevcut Anayasa’da Cumhurbaşkanının seçime götürme yetkisi olmasaydı koalisyon görüşmeleri halen devam ediyor olacaktı. Cumhurbaşkanına verilen fesih yetkisi cümlesinin devamında ilk iki parti seçime katılır cümlesi konulabilirse hükümet kurma karmaşası ortadan kalkar bize has iki turlu parlamenter sistem oluşur. Koalisyonlar çift direksiyonlu araç kullanmak gibidir.”  dedi.  2002 ‘de Ak Parti yüzde 34 ile 360 milletvekili çıkardığını ifade eden Aydın, Yüzde 41 ile güvenoyu alacak 276 sayısına ulaşamadığını hatırlatarak şunları söyledi:

AK PARTİ İLE İTTİFAK

“Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir ülke haline geldikten sonra önünü kesmek için dış kaynaklı ve yerli işbirlikçilerin eliyle Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık gibi çeşitli algı operasyonları yapılmış, ülke istikrarsızlaştırılarak koalisyonlara mahkûm edilmek istenmektedir. Saadet Partisi mevcut yönetimin maalesef Erbakan Hocamızın ölümünden sonra Milli Görüş projelerini güncelleştirip sorunlara çözüm üretme yerine Fatih Erbakan’ı dışlayarak, Ak Parti düşmanlığı üzerine kurulmuş politikalarıyla Esadcı, paralelci görüntüsü vererek Milli Görüş tarihinin en başarısız yönetimi sergileyerek teşkilatların enerjisini boşa harcamıştır.

HEDEF GÜÇLÜ İKTİDAR

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın ifade ettiği her partiyle ittifak yaparız söylemi yanlış bir duruştur. Her parti ile ittifak olmaz. Seçim ittifakı koalisyon gibi değildir. Seçmen geçişi olmayan partilerin seçim ittifakı olamaz. Ön teker nereye giderse arka teker oraya gider diyen Kamalak’ın arka tekerden haberi yok. Yüzde 2,5 ‘la devir aldığı partiyi yüzde 1’lere indirmiştir. Ancak paralel yapı ile hareket etmeyi bırakıp milletimizin sorunlarını çözmek için Ak Parti ile ittifak yapma noktasına gelmelerini olumlu buluyoruz. Seçim ittifakının milletvekili sayısı pazarlığı yerine ilkeler bazında ve tabanı kucaklayacak, harekete geçirecek isimlerin olması gerekir. Erbakan Hocamızın İslam Birliği çalışmalarının gerçekleştirilmesi, D8 ‘in daha etkin hale getirilmesi, İslam Barış gücünün kurularak bölge sorunlarının acilen çözülmesi gibi gerekçelerle seçimlerde Ak Partiyi desteklemek daha anlamlı hale gelecektir.  Aksi takdirde bu seçimlerden de güçlü bir iktidar çıkmaması halinde ülkemiz açısından çok kritik ve tehlikeli bir sürece girmiş olacağız. Saadet Partisinin samimi ve şartsız desteği buna mani olacak ve kendisine de büyük bir itibar kazandıracaktır. ” ifadelerine yer verdi.
 

KAYNAK: YT HABER
YORUMLAR 2
  • devlet 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun işte bu
    Cevapla
  • soko 8 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru yaklaşım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?