AK Parti'den gençlere büyük müjde

Yerli ekonomi modelini esas alan AK Parti’nin seçim beyannamesinde öncelik gençlerde olacak.

AK Parti'den gençlere büyük müjde
AK Parti'den gençlere büyük müjde
GİRİŞ 25.09.2015 07:45 GÜNCELLEME 25.09.2015 07:45
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin seçim beyannamesinin detayları netleşiyor. Yerli ekonomi modelini esas alan milli seçim beyannamesinde ekonomideki önceliğin gençlere verileceği öğrenildi. 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Kanal İstanbul gibi mega projelerin devam edeceğinin vurgulanacağı beyannamede iki büyük vizyon projenin daha açıklanması planlanıyor.

Ak Parti’den edinilen bilgilere göre 7 Haziran seçimleri için hazırlanan seçim beyannamesin temel ayaklarında ise değişiklik bulunmuyor. Gençlerin merkezde yer alacağı yeni beyannamede okuyan, iş arayan, üniversiteyi yeni bitirmiş, gençler için farklı projeler sunulacak. Bu kapsamda gençlerin kültür, sanat yoluyla kendilerini ifade edebilme ve toplumun içerisine katılmaları teşvik edilecek.

SON ŞEKLİ VERİLİYOR

Özellikle tarım sektöründeki gençlere yeni girişimci destekleri sunulacak. Örneğin köydeki genç çiftçiler iş kurmak istediklerinde onlara hem maddi destek verilecek hem de uzmanlar aracılığı ile yatırımları yönlendirilecek. Henüz son şekli verilmeyen seçim beyannamesinde kamuoyuna yansıyan bin ile bin 100 lira arasındaki emekli maaşlarını bin 100?e tamamlama ve bin 100 TL’nin ün üstündekileri de yıllık bin 200 liralık ek seyyanen artıştan istifade ettirmenin de yer alacağı belirtiliyor. Bu da emekliye her yıl ilave bir maaş verilmesi anlamına geliyor.

Sosyal yardımlara ayar

Yoksulluğu azaltmak amacıyla sosyal yardımlar gözden geçirilecek. Sosyal yardımlardan faydalanacak kişiler objektif ölçütlere göre belirlenmesine yönelik çalışma yapılacak. Hem tasarrufları hem de yerli üretim artırıcı teşvik mekanizmaları hayata geçirilecek. Bireysel emeklilik sisteminde kesinti oranlarını uluslararası düzeylere yaklaştırılacak. Yerli otomobil, uçak ve trenlerin üretimine ağırlık verilmeye devam edilecek.

Gençler merkeze alındı

Seçim beyannamesi hakkında bilgi veren kaynaklar vatandaşı ilgilendiren, cebine dokunan konulara yönelik reformlara ağırlık verildiğini ifade ederek gençlerin merkeze alındığını söyledi. 7 Haziran’daki seçimler için hazırlanan seçim beyannamesinin temel ayaklarında değişiklik olmayacağını aktaran ekonomi kurmayları “Ancak vatandaşların bazı konularda talepleri oldu. Onların önemsediği konularda iyileştirmeler olacak” dedi.

Herkes memnun olacak

Seçim beyannamesine yönelik çalışmalar gece gündüz sürüyor. Çalışmaları değerlendiren bir yetkili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandığında seçim beyannamesinin her kesimi memnun edeceğinin altını çizerek, “Emekliler gençler çiftçiler yoksul vatandaşlar kadınlar bu toplum kesimlerine yönelik insanları heyecanlandıracak maddeler var. AK Parti’nin toplumu milleti kucaklayan yüzünü daha güçlü sunacağız” dedi.

Tarım ve reel sektöre kaynak

Emekli, işsiz, çalışan, çiftçi ve iş dünyasına önemli kazanımlar sunulacak. Beyannamenin ekonomideki hedeflerinde işsizlik oranının 2023 yılına kadar yüzde 5’e indirilmesi yer alacak. Kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 38 düzeyine çıkarılması planlanırken, işsizlik sigortasından yararlanma koşulları da esnetilecek. Ayrıca tarım sektörüne yıllık 10 milyar TL’nin üzerinde hibe desteği verilmesi üzerinde duruluyor.

SEÇİM BEYANNAMESİNDE NELER VAR?

-İşsizlik oranları yüzde 5 düzeyine indirilecek.

-Yeni dönemde emekli maaşlarında yaklaşık bir maaş düzeltme olacak.

-Sosyal yardımlar yoksulluğu azaltacak şekilde gözden geçirilecek.

-İşini kurmak isteyen gençlere girişimcilik destekleri verilecek

-Yeni vizyon projelerle Türkiye cazibe merkezi haline gelecek.

-Kadınların işgücüne katılım oranını yüzde 38 düzeyine çıkarılacak.

-Yeni dönemde işsizlik sigortasından yararlanma koşulları esnetilecek.

-Yurtiçi tasarrufların artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülecek.

-Yerli girdi ve hammadde üretimi ve kullanımı teşvik edilerek ithalata bağımlılık azaltılacak.

-İthalat azaltacak yeni teşvik sistemi hayata geçirilecek.

-Elektrikli araçlar için prototip batarya üretimini gerçekleştirecek.

-Yurt içi ve yurt dışı petrol ve doğal gaz aramaları ve üretimi artırılacak.

-Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında değer artış kazançlarının vergilendirilmesine yönelik uygulamalar yeniden gözden geçirilecek.

-KÖİ yöntemiyle başlatılan İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçidi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Yeni Havalimanı, Gebze-İzmir Otoyolu (Körfez Geçişi Dahil), Şehir Hastaneleri, Limanlar gibi büyük projeler tamamlanacak.

Ercan Baysal - Star

YORUMLAR 66
  • Yasmn 8 yıl önce Şikayet Et
    Atama bekleyen 400 bin öğretmen için çözüm öneriniz nedir?
    Cevapla
  • sibel akar 8 yıl önce Şikayet Et
    Şubatta ya da kasım da öğretmen ataması istiyoruz
    Cevapla
  • Yazılımcı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hala Tarım falan diyorsunuz birazda bilişim alanında ki yapılan girişimlere ve yazılım sektörüne yatırım yapmak aklınıza gelmiyor mu?
    Cevapla
  • Yeter 8 yıl önce Şikayet Et
    Taşeron işcileri oy alamayn artk ack ack konusun
    Cevapla
  • kalkacak mı 8 yıl önce Şikayet Et
    torpili kaldıracak mısınız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü