Sırrı Süreyya'yı sandık korkusu sardı

Sırrı Süreyya Önder, 1 Kasım seçimleri için sandıkların taşınmasına karşı çıktı.

Sırrı Süreyya'yı sandık korkusu sardı
Sırrı Süreyya'yı sandık korkusu sardı
GİRİŞ 29.09.2015 16:44 GÜNCELLEME 29.09.2015 16:44
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Sırrı Süreyya Önder PKK'nın haber ajansı ANF'ye açıklamalarda bulundu. Önder, “Bugüne kadar en sıkıntılı zamanlarda bile seçimler, kendi bölgelerinde yapılabilmesine rağmen, şimdi hükümet ne hikmetse kendisinin az oy aldığı bütün yerlerde bir seçmen taşıma, sandık taşıma operasyonları geliştiriyor" dedi ve şöyle devam etti;

"YSK BU KARARI ALMAMALI"

YSK da sandık ve seçmen taşıma gibi bir karar alamaz, almaması gerekir. Oradan dönmesini bekliyoruz. Bu akıllarına gelen bütün yol ve yöntemlerle, aslın da HDP’yi seçim başarısında zafiyete uğratmak ve kendilerinin tamamen silindiği bir coğrafya da hileyle, zorlamalarla ve devlet gücüyle bir seçim sonucu elde etme çabalarıdır.

"ULUSLARARASI ADIMLAR ATARIZ"

Sandık taşıma başvurusu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) onayından geçerse, o seçimlerin adilliği ve tarafsızlığı gibi bir çok meseleyi de tartışmaya açar. Seçmenlerin taşınması ise teknik olarak imkansızdır. Yaklaşık kırk bine ulaşan seçmenin taşınması söz konusu. Bir ilçenin tamamının taşınması söz konusu, dolayısıyla; bu konu tartışma bile edilemez. AKP Hükümeti sandıktan alacağı ikinci bir yenilginin sonları olacağının farkında. Hükümetin can havliyle iktidara tutunmuş manevraları bunlar.

Şu an hem ulusal hem de uluslararası anlamda neler yapılabileceğine dair ilgili kurullarımız çalışma içerisindeler. YSK temsilcileriyle bu görüşmeleri sürdürüyoruz. Buradan çıkacak sonuca göre bir tutum belirleyeceğiz”

YORUMLAR 23
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    vartoda sokağa çıkma yasağının olduğu ilk günün ertesi günü 35 aile vartodan çıktı. sonraları bu devam etti. halk pkk'ye tepkili. evet kürt, fettullah ve doğan medyası yoluyla halkı yönlendirip hdp'ye oy çıkmasını sağlıyorlar ama pkk konusunda halk desteği çok az. zaten çoğu yerde sandık görevlileri köy içinde başka evde misafir edilip (zorla tutulup) saat 16:10'da seçim tutanağı kendilerine getirilerek imzalattırılmış.
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulan insanları tehdit ederek aldığınız oyların gitmesinden mi korkuyorsunuz? Orada yaşananları sandık başkanları anlatıyor. Bu ne biçim seçin ha. Terör partisinin yerini oy pusulasında bulamayacak o kadar insan varken nasıl oluyor da silme terör partisine oy çıkıyor?Bu sizde çok iyi biliyorsunuz bizde
    Cevapla
  • Vezir Bakırcı 8 yıl önce Şikayet Et
    madam baskıyla oy almadığınızı idia ediyorsun sırrı bey o halde neden sandıkların birleştirilmesini kabul etmiyorsun. yarası olan gocunur ata sözü burda devreye girer.
    Cevapla
  • eefulim 8 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu yemedi demiiiiiii......
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP de karşı çıkıyor sandıkların taşınmasına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!