Erdoğan'dan belediye başkanlarına çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik” Projesi'nin lansmanında konuştu.

GİRİŞ 01.10.2015 13:33 GÜNCELLEME 01.10.2015 13:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bisiklet kullanımı ve bisiklet yolu için belediye başkanlarına çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sürekli takipçisi olacağım. Gittiğim il ve ilçelerde gözüm hep bisiklet yollarında olacak" dedi. Erdoğan, "Bisiklet yolları konusunda kayda değer bir çalışma yapılması gerekiyor. Bisiklet yolu için ayrılan bölümleri kesinlikle farklı amaçlar içinde kullanmamalıyız. Çeşitli gezi ve açılışlar için gittiğim il ve ilçelerde gözüm hep bisiklet yollarında olacak. Şayet göremezsem o il ve ilçenin belediye başkanıyla bu konuyu enine boyuna görüşeceğim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından diğer önemli başlıklar;

- Sporun kişileri daha ahlaklı, huzurlu ve daha iyi bir insan yaptığını düşünüyorum. "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" işte bu bizim kültürümüzdür. Hayatta sağlık gibi bir mutluluk yoktur. Peygamber Efendimizin de kaybedilmeden değerinin bilinmesi içinde söylediği sağlık kutlu bir mirastır. Kıymetini bilmeliyiz.

- Spor yapma alışkanlığımız maalesef çok zayıf. Türkiye'de bu işi yapanlardan bir  şehrimiz Konya'dır. Bunu diğer şehirlerimize de uygulatmalıyız. İşimize giderken bisiklet kullanmalıyız. Bu durum obezitenin ve sağlıksız bir yaşamın yaygınlaşmasını engelleyecektir.

Erdoğan konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte bisiklet dağıttı.

- Bisikleti artık bir hobi aracı değil de bir ulaşım aracı olarak görmeliyiz. Bisiklet yolları konusunda kayda değer bir çalışma yapılması gerekiyor. Bisiklet yolu için ayrılan bölümleri kesinlikle farklı amaçlar içinde kullanmamalıyız. Çeşitli gezi ve açılışlar için gittiğim il ve ilçelerde gözüm hep bisiklet yollarında olacak. Şayet göremezsem o il ve ilçenin belediye başkanıyla bu konuyu enine boyuna görüşeceğim.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • simsiz bskltc 8 yıl önce Şikayet Et
    konya dayım bisiklet yolları, yaya kaldırımları araçların, esnafın işgali altında. yayalar da bisiklet yollarını yürüyüş yolu gibi kullanıyorlar bisikletliyi gördüklerinde bile kenara çekilmeyi düşünemiyorlar. motosikletler, elektrikli bisikletler de, araçlarda bisklet yollarını kullanıyorlar. sadece bu yolları yapmak yeterli değil insanların amacına uygun kullanabilmeleri ve bisikletlerini bırakabilecekleri kamera vb güvenlikli yerler de yaygınlaştırılmalıdır...
    Cevapla
  • Delikanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir proje
    Cevapla
  • Ahmet K 8 yıl önce Şikayet Et
    biz bisiklet yollarını geçtik, kaldırımları boş bıraksınlar yeterli...
    Cevapla
  • yeninden osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    reis islam için vatan için yolundayız.senin önderliğinde islam şahlanacak bu coğrafyda tekrar inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor