Eker: MHP ve HDP zihniyet olarak akraba

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Bakanı Mehdi Eker HDP, MHP ve CHP'nin akraba olduğunu söyledi.

Eker: MHP ve HDP zihniyet olarak akraba
Eker: MHP ve HDP zihniyet olarak akraba
GİRİŞ 09.10.2015 10:00 GÜNCELLEME 09.10.2015 10:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul 3. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker Akit’e açıklamalarda bulundu. 

HDP VE MHP ZİHNİYET OLARAK AKRABA

- Seçim güvenliği konusunda en belirgin özelliğin sandık taşıma ve birleştirme olduğunu ve sizin AK Parti olarak bunu desteklediğinizi görüyoruz. Ancak sizin de çokça bahsettiğiniz Türkiye’deki aşırı uçlardaki zıt kutupların kritik konularda birleşmeleri mevzusu bu konuda da belirginleşti ve sandık taşıma kararına MHP ve HDP’nin karşı geldiğini gördük, bu durumu nasıl okumak gerekir?

FRANSIZ DEVRİMİNİN UYGULAMASI

- AK Parti’ye, Hükümet’e ve iktidara karşı bunlar aslında müttefik. AK Parti’ye zarar verme ve iktidardan uzaklaştırma konusunda ittifak ediyorlar. Bir de bunun dışında bunların ikisi de zihniyet olarak birbirleriyle akrabadır. İsimlerinin farklı olmasına gerek yok, zihniyet kodları akraba. MHP ile HDP’nin ve bir başka formda CHP’nin bunlara akraba olduğunu felsefe itibariyle biliyoruz çünkü beslendikleri düşünce kaynakları aynı. Sonuçta hepsi Fransa Devrimi’nin ürünü. Fransa Devrimi’nin uygulama ve düşüncelerinden etkilenmişlerdir. Pozitivist ve aydınlanmacılar. Bu da kökleri ile zihniyet kodlarının birbirine akraba olduğunu ortaya koyuyor.

YORUMLAR 1
  • yusuf ali 8 yıl önce Şikayet Et
    kimin kimle akraba olduğunu herkes biliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi