İşte AK Parti'nin yurtdışı seçim beyannamesi

AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Başkanı Yeneroğlu, partisinin yurt dışında yaşayanlar için hazırladığı seçim beyannamesini açıkladı.

İşte AK Parti'nin yurtdışı seçim beyannamesi
İşte AK Parti'nin yurtdışı seçim beyannamesi
GİRİŞ 10.10.2015 00:01 GÜNCELLEME 10.10.2015 00:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeneroğlu, Köln kentindeki AK Parti Avrupa SKM'de düzenlediği basın toplantısında yurt dışı seçim beyannamesi ve yapılacak kampanya hakkında bilgi verdi.

"Yurt dışında oluşturduğumuz kampanya tamamen yurt dışında yaşayan insanımızın duygu dünyasına hitap eden, onların önceliklerine ve gündemine hitap eden bir kampanya olarak kendisini göstermiştir" diyen Yeneroğlu, Türkiye'nin yurt dışındaki vatandaşına yönelik bütüncül bir diaspora politikasını ortaya koymasını amaçladıklarını ifade etti.

Yeneroğlu, yurt dışı eğitim ve kültür politikalarında ciddi açılımlarla vatandaşların ana vatanına olan bağlarını daha da güçlendirerek özellikle bundan sonraki nesillerin dil ve kültür birikiminin muhafaza edilmesi yönünde çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

AK Parti hükümetlerinin yurt dışında yaşayanlara yönelik şimdiye kadar birçok çalışma yaptığını, ancak hala atılması gereken çok adımların bulunduğunu belirten Yeneroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'den emekli olanların yarı zamanlı çalışabilmelerini engelleyen hükümleri kaldıracağız. Çift dilli kreş ve okulların açılmasını destekleyeceğiz. Kültürel iş birliği anlaşmalarını güncelleyecek ve olmayan ülkelerle anlaşma yapılmasını sağlayacağız. Anadil eğitiminin yaygın olarak verilmesi için sivil toplum kuruluşlarımızı destekleyeceğiz. Vatandaşlarımızın kültürel kimliklerinin korunması için yaşadıkları ülkelerle iş birliğini geliştirecek, kamu ve sivil toplum kuruluşlarını destekleyeceğiz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunları için çalışacak 'Göç ve Yurtdışı Türkler Komisyonu'nu Meclis'te oluşturacağız. Ayrımcılık, ırkçılık ve İslam düşmanlığı ile mücadele çalışmalarını destekleyeceğiz."

THY aile indirimi, yurt dışından getirilen cep telefonlarının yurt içinde kalış süresinin uzatılması gibi daha önce söz verilen bazı adımların atıldığını hatırlatan Yeneroğlu, yurt dışı milletvekilliği ile yurt dışındaki vatandaşlarımızın TBMM'de temsil edilebilmeleri ve pasaport harçlarını düşürmek için meclise sunulan kanun teklifleri yasalaştıracaklarını söyledi.

Dövizle askerlik bedelinin 6 bin avrodan bin avroya düşürülmesi için gerekli yasayı da çıkartacaklarını ifade eden Yeneroğlu, yurt dışındaki Türk gençlerine yönelik burs desteğini ve Türkiye'de üniversite kontenjanlarını artıracaklarını, gençlerin ana vatanlarını yakından tanımaları için 'Gençlik Köprüleri' programını yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Yeneroğlu, meslek diplomalarının Türkiye'de meslek lisesi diplomalarına denk kabul edilmesini sağlayacaklarını belirterek, "Türkiye'de devlet kurumlarımızda çalışmak isteyen gençlerimiz için onların eğitim geçmişlerine uygun devlet kurumlarına giriş sınavlarını geliştireceğiz. Yabancı mahkeme kararlarının vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir sürede Türkiye'de tanınmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların her birinin evine ulaştırılmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasını taşıyan ve kendisinin özellikle üzerinde durduğu muhabbeti içeren bir mektup hazırladıklarına işaret eden Yeneroğlu, yurt dışı beyannamesinin açıklanmasındaki gecikmenin AK Parti Genel Merkezi'nin genel seçim beyannamesini açıklamasını beklemelerinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 2
  • m yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    yener oglunun 3201den emekli olanlara yari zamanli is imkani vereceklerini söyleyor?haksizlik degilmi türkiyede tam gün avrupadakine yari zamanli acik konussunlar
    Cevapla
  • avrupali 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sn basbakana akp geliyorrrrrrr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!