Kılıçdaroğlu: İstediğinizi yapmaya hazırız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'daki patlama ile ilgili açıklamada bulundu.

GİRİŞ 10.10.2015 11:43 GÜNCELLEME 10.10.2015 14:03
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Emek Barış Demokrasi Mitingi'ne yönelik bombalı saldırı nedeniyle İstanbul'daki tüm programlarını iptal ederek Ankara'ya dönecek.

HDP'den yapılan açıklamada da Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tüm programlarını iptal ederek Ankara'ya doğru yola çıktıkları bildirildi.

"Hepimizin terörü lanetlemesi lazım"

İstanbul'da katılacağı programları Ankara'daki patlama nedeniyle iptal eden Kılıçdaroğlu, Kadıköy'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin böyle bir tabloyu hak etmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yazık günah bu ülkeye. Defalarca söyledim, yine söylüyorum. Hepimizin, siyasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım" dedi.

Türkiye’nin hak etmediği bir tabloyu, Türkiye'ye zorla dayatmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz bütün inancımız ve kararlılığımızla teröre lanet okuyacağız. Teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'nin, hele hele Avrupa Birliği'nin üyesi olmak isteyen bir Türkiye'nin acıya ve kana bulaştırılması bizim hak etmediğimiz bir tablodur. Üzgünüm, üzüntülüyüm" diye konuştu. 

"Terörü bitirme konusunda bütün gücümüzle hazırız"

Kemal Kılıçdaroğlu, terörü bitirme noktasında her türlü iş birliğine hazır olduklarının altını çizerek, "Kim bizden ne istiyorsa emin olun açık çek veriyorum. 'Terörü bitirmek için şunu yapalım'. Hay hay biz bunu yapmaya hazırız. Özellikle yönetim mevkinde olanlara açık çağrıda bulunuyorum. Terörü bitirmek mi istiyorsun, bitirin kardeşim. Bizden bir şey mi istiyorsun, biz onu yapmaya hazırız. Bütün gücümüzle hazırız. Ne istiyorsanız yapmaya hazırız. Analar ağlamasın" şeklinde konuştu.

"Bu bir sivil katliamdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin, "Bu olayın arkasındaki karanlık odakların temel hedefinin Türkiye'nin huzuruna ve barışına yönelik olduğu açıktır. Bu bir sivil katliamdır" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • susma 8 yıl önce Şikayet Et
    suuusssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.konuşmayı haketmiyosun.24 saatte bu ülkeyi satarsınn
    Cevapla
  • aklı 8 yıl önce Şikayet Et
    anlayana adam ben yaptım diyor. bu işte iki terçrist parti mutlaka vardır.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    uza
    Cevapla
  • Alper Kara 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP den gerçekten güzel açıklamalar. İnşallah oy devşirmek için sol terör örgütü sözcüleri gibi bu işi devlet hükümet yaptı gibi saçmalamazlar
    Cevapla
  • C*_erdal_C* 8 yıl önce Şikayet Et
    sırtını terör örgütlerine dayayanlara destek olurken nerdeydi aklın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek