Milletvekili Sena Nur Çelik'ten teröre tepki

AK Parti Milletvekili Sena Nur Çelik, Ankara'da yaşanan terör saldırısını lanetledi.

Milletvekili Sena Nur Çelik'ten teröre tepki
Milletvekili Sena Nur Çelik'ten teröre tepki
GİRİŞ 12.10.2015 17:46 GÜNCELLEME 13.10.2015 18:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"Saldırı hepimize yapılmıştır" diyen Çelik, "Kardeşliğimize, huzura ve bir arada yaşama irademize sahip çıkacağız" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Sena Nur Çelik, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Terör en karanlık, en vahşi ve en barbar yüzünü Ankara’da gösterdi. 97 vatandaşımız hayatını kaybetti ve çok sayıda vatandaşımız yaralandı. Hain saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

SALDIRININ HEDEFİ TÜRKİYE

Saldırının hedefinin Türkiye olduğunu ifade eden Sena Nur Çelik, "Bu saldırı, demokrasimize yönelik bir suikast ve toplumsal barışımıza karşı bir travma yaratma girişimidir. Bu terör eylemi aynı zamanda siyasi sonuçları hedefleyen, yaklaşan seçimler öncesinde ülkemizde siyasi dengeleri bozmayı ve siyasi eğilimleri yönlendirmeyi amaçlayan da bir eylemdir. Terörün bu amacını unutmadan, birliğimizi, beraberliğimizi daha da pekiştirmek zorundayız. Acımızı paylaşmalı, yaralarımızı birlikte sarmalı, insanımıza ve ülkemize sahip çıkmalıyız" dedi. 

TERÖRE KARŞIK TEK YÜREK OLMA ZAMANI

Ülkeyi hedef alan bu terör saldırısının, her türlü siyasi mülahazanın ötesinde bir memleket meselesi olduğuna dikkat çeken ve birlik vurgusu yapan Çelik açıklamasını şöyle noktaladı: 

"Bu tür olaylar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de yine tam bir dayanışma içinde olduğumuzu cümle âleme göstermeliyiz. Göstereceğimiz dayanışma teröre ve onu tezgâhlayan odaklara en anlamlı cevap olacaktır. Millet ve devlet olarak teröre karşı tek yürek ve tek ses olmanın zamanıdır. Milletimizin huzur içinde bir arada yaşama irademize sonuna kadar sahip çıkacağız. Allah milletimizin birlik ve beraberliğine kast edenlere fırsat vermesin."