Demirtaş: Polisler yaralılara yardım etmedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili bu kez de polisleri hedef aldı.

Demirtaş: Polisler yaralılara yardım etmedi
Demirtaş: Polisler yaralılara yardım etmedi
GİRİŞ 13.10.2015 13:22 GÜNCELLEME 13.10.2015 13:24
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Esen için Fatih'te bulunan Eruhlular Derneği'ne giderek taziyelerini iletti. Demirtaş burada yaptığı açıklamada, "Tek bir yaralıyı yerden kaldıran bir polis göremezsiniz çünkü onlar gaz atmakla, su sıkmakla meşgul o anda" diye konuştu.

Polislerin yaralılara yardım etmek yerine gaz atmakla meşgul olduğunu iddia eden Demirtaş, polislerin patlama anından hemen sonra provokatif eylemlere başlayanları durdurmak istediğini görmezden geldi.

Demirtaş şunları söyledi:

"Bizi en çok sarsan şeylerden birisi de şudur; evet bomba patlattılar, tedbir almadılar, önlemediler, önünü açtılar, IŞİD barbarlarını bugüne kadar desteklediler, cesaretlendirdiler, ceplerine para, ellerine silah verdiler, yaptılar. Fakat bombanın patladığı anda, aynı yere polis gaz attı, görüntüler var. Aynı dakikada ben oradaki arkadaşlarımla ben telefonda görüştüm, telefonda konuşamıyordu arkadaşlarımız. Nefes alamıyor çünkü 'gaz attılar' diyorlardı buraya. Ortalıkta yaralılar, inlemeler… Tek bir yaralıyı yerden kaldıran bir polis göremezsiniz çünkü onlar gaz atmakla, su sıkmakla meşgul o anda. Buna biz nasıl kardeşlik diyebiliriz? Hangi acıda, nasıl ortaklaşacağız?"

Demirtaş, polislerin provokasyona soyunan kişilere müdahale ettiklerini unuttu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 55
  • isa 8 yıl önce Şikayet Et
    size polis çok bile.
    Cevapla
  • bahattin 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne utanmaz yuzsuz ve haysiyetsiz birisin az once yalanin ortaya cikinca ozrun hemen pesini yine ara vermeden yalani bastin tuh senin sufatina
    Cevapla
  • alışık olmak 8 yıl önce Şikayet Et
    Polis aracına kaldırım taşı atan namussuzumu kurtaracak polis araçlarıda bombadan zarar görmüş polis için vatandaş değişmez her zaman yardım eder bu şekilde polise düşmanlığı körüklemek istiyorsunuz ama yemezler . Başınız derde girince sizi bile kurtarmadımı defalarca asker polis aklınızı başınıza alın terörü beslediniz terörlede yok olursunuz.
    Cevapla
  • kardeşlik 8 yıl önce Şikayet Et
    bu selo anlaşılan kardeşliği yanlış anlamış. selo biz kardeş derken senin gibi terör, ermeni, yahudi dostlarını demiyorum ki. biz Anadoluda kader birliği yapmış samimi kişileri ayırmadan, gözetmeden söylüyoruz, eğer bi yanlış anlaşılma varsa düzeltelim lütfen kardeşten kastımız sen ve senin gibi zihniyetler değil yani ok
    Cevapla
  • Vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yuh be! Müslümanlar çok uyanık olmalı. Kimi/kimleri lider seçtiklerine iyi bakmalı ve sorgulamalılar. "Körü körüne hareket ve bağlılık olmaz". Zalim/Cahillerden Lider olmaz. Olsa olsa lider bozuntusu olur onlardan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi