Beşir Atalay: Çözüm süreci bitmiş değil

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin sadece kesintiye uğradığını belirterek, "Süreç bitmiş değil" dedi.

Beşir Atalay: Çözüm süreci bitmiş değil
Beşir Atalay: Çözüm süreci bitmiş değil
GİRİŞ 13.10.2015 17:39 GÜNCELLEME 13.10.2015 17:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Beraberindeki AK Parti Van milletvekili adayları ile birlikte Erciş’e gelen Atalay, ilk olarak AK Parti Erciş İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada Ankara’daki terör saldırısı konusunda açıklamalarda bulunan Atalay, Türkiye’ye karşı haince ve büyük bir oyun oynandığını anlatarak, “İnşallah bütün boyutlarıyla geri planıyla açığa çıkarılması, sebep olanların cezalandırılması için çalışmalar yapılıyor. Bu, belli bir kesime değil, Türkiye’ye, milletimize yapılmış bir terör olayı ve büyük bir katliamdır. Her boyutuyla telin ediyoruz. Hükümetimiz bu konuda her boyutuyla çalışıyor. Seçim çalışmalarımız iptal edildi. Ankara’da da İçişleri Bakanımızla görüştüm. Çalışmaları hakkında bilgi de almış olduk. Her yönüyle hükümet konu üzerinde çalışıyor. Türkiye’ye karşı haince ve büyük bir oyun. İnşallah, bütün boyutlarıyla, geri planıyla açığa çıkarılması, sebep olanların cezalandırılması için çalışmalar yapılıyor” dedi.

Çözüm sürecinin sahibinin AK Parti hükümeti olduğunu dile getiren Atalay, “2005 yılından bu yana da bu yönde çalışmaları en iyi bilen bölge halkıdır. Hükümetimizin yaptığı çalışmalarla ilgili hazırlanan ‘Sessiz Devrim’ kitabında demokratikleşme konusunda atılan adımlar, anayasa ve yasa değişiklikleriyle ilgili tüm bilgiler yer almaktadır. Bu devrimlerin yüzde 75’i Kürt vatandaşlarımızla ilgilidir. Bunları iyi düşünmesi lazım. Çözüm süreci neden kesintiye uğradı. Biz ona kesinti diyoruz, beklemede diyoruz. Çözüm Süreci bitmiş değil. AK Parti hükümetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu sorunları görüşerek ve makul şekilde çözüme kavuşturmak için elinden geleni yaptı. Açıkça söylüyorum, muhataplar, HDP ve örgüt kesimi çözüm sürecine ihanet ettiler. 6-7 Ekim ile başlayan ve ondan sonraki gelişmeler çözüm sürecini adeta sabote etti. Güvenlik tedbirleri deniyor. Bu bölgede o kadar baskı var ki, vatandaşlara karşı seçim sandıklarına kadar uzanan. Devlet bu operasyonları bölgede yaşayan vatandaşın üzerindeki baskıları gidermek, onları korumak için yapıyor" ifadelerini kullandı.

Atalay ve beraberindeki milletvekili adayları daha sonra bir düğün salonunda düzenlenen yemekli toplantıya katılarak seçmenlerle bir araya geldi. Atalay, daha sonra Vanyolu Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. Atalay ve beraberindeki milletvekili adayları karayolu ile Van’a hareket etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • usta 8 yıl önce Şikayet Et
    beşir hocanın artık partiden ayrılması lazım çok oy kaybettiriyor .. demedi demeyin
    Cevapla
  • ince 8 yıl önce Şikayet Et
    abi bunlar neyi çözmeye çalışıyorlar yaaa bana biri anlatsın hala çözüm süreci diyorlarsa oy beklemesinler inanın kürtler bizden rahat siz Türk olarak doğuya gidip yaşayabiliyor musunuz ama onlar her yerde varlar bunlar daha neyi çözecekler anlamıyorum çıkıp açıklasınlar.
    Cevapla
  • sinan yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    hala çözüm süreci diyo yaa bu kadarda olmaz kürt halkıda istemio terörü orda devlet gücünü göstermezse var olmazsa tehditle santajla herşeyi yaptırırlar vurun artık bunlar çözümden anlamaz
    Cevapla
  • Yasim 8 yıl önce Şikayet Et
    Hala neyin kafasındasın sen Atalay?
    Cevapla
  • İSMAİL 8 yıl önce Şikayet Et
    hala çözüm diyor çiçek atana çiçek kurşun atana kurşun bence çözüm bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir