Destici'den Ankara açıklaması!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Destici'den Ankara açıklaması!
Destici'den Ankara açıklaması!
GİRİŞ 16.10.2015 14:18 GÜNCELLEME 16.10.2015 14:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mustafa Destici, "Burada zafiyet olduğu, ihmal olduğu, hata olduğu, kusur olduğu apaçık meydanda, gün gibi ortada" görüşünü savundu.

Afyonkarahisar'a gelen Desteci, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, PYD'ye DAEŞ'le mücadele için yapılan silah yardımlarının Türkiye açısından gelecekte önemli sorunlar doğuracağını söyledi.

Silahların ileride Türkiye'ye karşı kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Destici, "Suriye'nin kuzeyinde, güya Kürt devleti adıyla bir PKK ve PYD devleti kuruluyor. Başta ABD olmak üzere, Rusya, Çin, İran, Esad, Irak ve batılı güçler de İsrail de bu oluşuma destek veriyor. Ben buradan sorsam, acaba haksız mıyım? 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıyım' diyen sayın Cumhurbaşkanı, vaziyet nedir acaba?" ifadesini kullandı.

Ankara'daki terör saldırısına da değinen Destici, şu görüşleri savundu:

"Ankara'nın göbeğinde bomba patlıyor. Burada zafiyet olduğu, ihmal olduğu, hata olduğu, kusur olduğu, apaçık meydanda, gün gibi ortada. İlk başta Başbakan, burada bir zafiyet olmadığından bahsediyor. İlgili bakanlar, ihmallerinin olmadığını söylüyor. Daha sonra Başbakan, canlı bombaların tespit edildiğini, bilindiğini, takip edildiğini ifade ediyor, listelerin ellerinde olduğunu söylüyor. Ellerindeki listede bulunan iki canlı bomba gelmiş, o eylemi yapmış. Şimdi onu gördük ve öğrendik. Adam yüzlerce kilometre yolu geliyor, Gölbaşı'nda iniyor, oradan bir taksiye biniyor, bombalar üzerinde. Oradan Balgat'a geliyor, oturuyor bir restoranda, böyle kafeteryada kahvaltısını yapıyor mükemmel bir şekilde. Ondan sonra yine bir taksiye biniyor. Ankara'nın göbeğinde eylemin yapılacağı yere gidiyor. Orada yarım saat, bir saat bekliyor. Herkes toplandıktan sonra bombayı patlatıyor."

Destici, olayla ilgili yayın yasağı getirildiğine dikkati çekerek, "Neye yayın yasağı getiriyorsunuz? Bombacıların adı belli, canlı bomba oldukları tespit edilmiş, IŞİD'ci oldukları biliniyor. Daha önce birisinin ağabeyi Suruç'taki bombayı patlatmış zaten. Bütün internet siteleri ve gazetelerde bu haberler var. Siz daha neyi gizliyorsunuz? Hükümet'in, iktidarın ve sorumluların ihmalini gizlemeye çalışıyorlar. 'İhmaller konuşulmasın, daha fazla ortaya dökülmesin ki; rezaletimiz ortaya çıkmasın' İşin doğrusu bu. Açık ve net yani. Başka bir şey yok, burada gizlenen bu" diye konuştu.

YORUMLAR 13
  • kurtoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın destıcı devlet suclu polıs suclu dersın ben senı ulkucu bılırdım rahmetlı muhsın bey hayattayken bızım tarlalarda surulmus demıstı demekkı sen ve senıngıbılerını kast etmıs MHP dede bahcelıyı kast etmıs sızler bulundugunuz mevkıyı ne zaman terk edeceksınız ılle bınadanmı atalım sızden bır halt olmaz yuralınız baskalarının elınde gıdın artık gercek ulkucu camıa sıze ınanmıyor guvenmıyor babamızdan mırasmı kaldı deyıp AK partıye gonul verıyor
    Cevapla
  • Akpınar 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen siyaseti bırak orta oyunu oyna bunu becerirsin
    Cevapla
  • davut 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın destici milletin kaderiyle oynayacak zaman değil git kumda oyna.. kaleler falan yap.
    Cevapla
  • gresunlu 8 yıl önce Şikayet Et
    bende varim diyo ama boşuna uğraşıyor yalandan parti işte
    Cevapla
  • zafer türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmadık bir bu kalmıştı bu da aynı telden yani aynı ağızdan konuşmuş Yani hep devlet suçlu hep hükümet suçlu hep polis suçlu yani hırsızın hiç suçu örgütün hiç suçu yok Bu koro içinde içinde bir tane terör örgütünü suçlamayı bırak eleştireni gördünüz mü!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi