Yüksekdağ: PYD terör örgütü değildir

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van'da yine terör örgütü PYD'yi savundu.

Yüksekdağ: PYD terör örgütü değildir
Yüksekdağ: PYD terör örgütü değildir
GİRİŞ 28.10.2015 15:40 GÜNCELLEME 28.10.2015 17:33
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu zamana kadar Türkiye halklarına hiçbir zararı dokunmadığı gibi Türkiye halklarını, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkez'iyle savunan, koruyan, yani bu iktidarın yapmadığı şeyi yapan PYD'yi terör örgütü ilan eden ve Suriye, Rojava halkına savaş ilan eden bir siyasi iktidarla yüz yüzeyiz" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesince İpekyolu Caddesi'nde yaptırılan "Dilek Doğan Parkı"nın açılış törenine katılan Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, parkın kadınlar için özgürlük alanı olacağını belirtti.

Yüksekdağ, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin de "Halkımızı sokakta bırakanlar, halkımızı baskı ve şiddet ile sınamaya çalışanlardan hesap soracağız" diye konuştu.

SIRTINI DAYADIĞI PYD'Yİ SAVUNDU

Daha sonra İpekyolu Belediyesinin toplu açılış törenine katılan Yüksekdağ, buradaki konuşmasında da PYD'yi savunarak, şunları söyledi:

"YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

"Bu zamana kadar Türkiye halklarına hiçbir zararı dokunmadığı gibi Türkiye halklarını, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkez'iyle savunan, koruyan, yani bu iktidarın yapmadığı şeyi yapan PYD'yi terör örgütü ilan eden ve Suriye, Rojava halkına savaş ilan eden bir siyasi iktidarla yüz yüzeyiz. Bugün bizleri bir kere daha Rojava'da savaşla tehdit ediyorlar. Bir kere daha Kobane ve Rojava'yı düşürmekle tehdit ediyorlar. Biz Kobane düştü düşecek diyenlere cevabımızı verdik. Gerekirse yine veririz."

Bu arada, Uluslararası Af Örgütü tarafından bir süre önce yayımlanan "Gidecek yerimiz yok" başlıklı raporda, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile askeri kanadı YPG'nin ülkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdiği, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek insan haklarını ihlal ettiği ve savaş suçu işlediği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Hasan Atak 8 yıl önce Şikayet Et
    fige n yüksekdaş teröristlerin sözcüsüdür. dolayısı ile teröriste terörist demesi beklenmemeli her ikiside aynı yolun yolcusudur. her ikiside Türkiye Cumhuriyetinin düşmanınıdır.hdp lilerin açıklamalrı dikkate alınmamalı An ayasamıza uymamalarına rağmen kanunlarımızca suç teşkil etmelerine rağmen onları mecliste tutanlara yazıklar olsun bu terörist temsilcileria güçlerini kanunları uygulamayanlardanda almaktadırlar.bunu herkes böyle bilsin bunların konuştukları önemli değil asıl önemli olan bu teröristlere ve onun uzantılarına kanuni muamele ne zaman yapılacağıdır.
    Cevapla
  • Ahmet İpek 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların dış güçlerin uşağı olduğunu,Kürtlerin hakkını aramakla uzaktan yakından alakası olmadığını anlayın artık Doğu ve Güneydoğudakiler.
    Cevapla
  • hsyn 8 yıl önce Şikayet Et
    çünkü kendi terörist
    Cevapla
  • vanli 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlüğümüzden utanıyoruz artık bu meymenetsizlerin yuzunden
    Cevapla
  • Göktürk_2047 8 yıl önce Şikayet Et
    Partine oy verenler benim kardeşimde olsa alçaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim