Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Bakanlar Kurulu'nun ardından Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
GİRİŞ 09.11.2015 19:44 GÜNCELLEME 09.11.2015 20:02
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplantıya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Milli Birlik ve Kardeşlik sürecini ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:
"Seçim hükümeti ilkti. Türkiye başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. İnşallah bir daha Türkiye'de böyle bir şey olmaz. Tarihi bir deney ve deneyimi hep beraber yaşadık.

Bu süreçte terörle etkin bir şekilde mücadele ettik. Demokratik bir seçimi geride bıraktık. Seçim sürecinde de aynı şekilde önemli tedbirler alarak, seçim güvenliğini sağladık. Güvenlik kuvvetlerimize bu nedenle teşekkür ederiz. Hukukun sınırları içerisinde kalınarak, terörle mücadele gerçekleştirildi. 1 Kasım seçimleri, genel seçimlere göre en az olaysız seçimlerden biri olmuştur.

Bu geçici Bakanlar Kurulu, ne kadar ağır bir terör baskısıyla Türkiye'nin nasıl baskı altına alınmaya çalışıldığını gördük. Türkiye, seçimi dahi ertelesin istiyorlardı."

KRİTİK ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

Türkiye'de 37 yıldır devam eden bir terör süreci var. Adına ne dersek diyelim, Milli Birlik ve Kardeşlik süreci Türkiye için hayati bir önem taşıyor. Terör örgütü burada iki yüzlü davranmaması gerekiyor.  Bir elde silah, bir elde halay olmaz. Artık meşru güçlerin dışında kimsenin eline silah almaması ilk şarttır.  Öncelikle silahların gömülmesi ve beton atılması ilk şarttır. Bu ortaya çıktıktan sonra Türkiye'de bütün vatandaşlarımız sahip çıktığı bu süreç ortaya konacaktır.Vatandaşlarla aramıza terör örgütünün girmesine asla müsaade edilmeyecektir. Kıyamete kadar bu topraklarda kardeşlik içerisinde yaşayacağımız bir düzen sağlayacağız.

YORUMLAR 25
  • KARDEŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    "Terör örgütü burada iki yüzlü davranmaması gerekiyor. Bir elde silah, bir elde halay olmaz" Hem bunu de hem de süreç de yazıklar olsun yahu. Resmen sürece ilişkin muhatabı terörist ilan ediyorsun. ne diyeyim size 01.11.2019 da var Allah büyük görürüz o günleri.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Töreristle pazarlık olmaz onlar ancak yok ederek ezerek başa çıkarsınız normal vatandaşla töreristi iyi ayırmak lazım bu terör dış güçlerin kafirlerin adamları ezmezsen ezilirsin.
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeye yönelik tehditleri çözüm süreci deyip, Deve kuşu gibi başını toprağa gömmek olmaz. Tehdit kesinlikle bertaraf edilmeli.
    Cevapla
  • çözüm istemiyoruz 8 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm istemiyoruz Sonuna kadar mücadele
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    süreç diye bir şey yok temizlik vakti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?