Çok sert çıktı: Kimse şov yapmaya kalkmasın!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.11.2015 13:38 GÜNCELLEME 13.11.2015 17:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşlar:

- Diyanet işleri başkanlığının birliğimiz bütünlüğümüz için büyük katkıları olmuştur. bu ezeli ve ebedi birliktelik için büyük gayret gösteriyorlar. Yurt dışında da çok önemli faaliyet yürütüyorlar. islam kardeşliği dolayısıyla yürüttüğü faaliyetler konusunda kendilerine müteşekkirim.

- Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir görevlendirmeyi ne zaman yapacakları. Özellikle bütçe takvimi bakımından hükümetimizin bir an önce göreve başlaması gerekmekte. Bizim süratle hükümetimizi kurup bütçemizi Meclis'ten geçirmemiz gerekli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdirinin bu yönde olmasını bekliyoruz. 

SİLVAN'DA KİMSE ŞOV YAPMAYA KALKMASIN

- Biz 23 Temmuz'da barış ve huzur operasyonu başlattığımızda ki, hala devam ediyor, "huzur geri gelene kadar mücadele devam edecek" demiştik. O zaman Silvan'daki operasyonlarımızı eleştirenler, seçimler için yapıldığı iddiasında bulunmuşlardı. Ancak Türkiye'de tek bir silahlı terörist kalmayana kadar bu mücadele sürecek. Kimse şov yapmaya kalkmasın. Silvan'da nasıl bir yığınak yapıldığını biz biliyoruz.

BAŞÖRTÜLÜLERE KELEPÇELİ GÖZALTI

- Bir soruşturmada gerekli adımlar atılır. Bayan olsun erkek olsun, başörtülü olsun olmasın. İhtiyaç olmadıkça kelepçeli görüntünün ortaya çıkmasını istemeyiz. Hepimiz hukuk devleti kurallarına riayet edeceğiz. Bir kaçma tehlikesi veya başka tehlikeler söz konusuysa, özellikle hanımların kelepçeyle götürülmesini kabul etmemiz mümkün değil. Arkadaşlara derhal talimat verdim, bu soruşturulsun diye. Bu doğru değil. Ayrım yapmak kesinlikle kabul edilecek bir husus değildir. Bu maksadını aşan bir ifadedir. 

 

YORUMLAR 15
  • Dogunun sesi 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin yanındayız..bu operesyonlara destek veriyoruz.
    Cevapla
  • mehmet Ömeroğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanım, Bu seçimlerde Muhteşem idiniz. İnşaallah bilgi birikiminizle daha iyi olacağız. Allah Yar ve Yardımcınız olsun. Arkandayız.
    Cevapla
  • KARDEŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanım vur emri ne işe yarıyor Allahınızı severseniz. Niye hala İstanbul da dahil maskeli peçeli gruplara bu yaptırım uygulanmıyor ?
    Cevapla
  • shanks 8 yıl önce Şikayet Et
    haşhaşi polisler takmıştır kesin olay olsun diye
    Cevapla
  • Almanya gurbetçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeyi masonlarla bırakmadık bırakmayacağız Sayın Başbakanınıza teslim ettik gemiyi Asil kaptana teslim ettik ya şükür yardana Allaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!